window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-4F4FYQJ2E8');
Blog2024-06-14T15:24:30+02:00

Blog

z vami delimo vsebine o vibracijski medicIni, zdravljenju z zvokom, skrivnostih življenja in mnogem drugem. VABLJENI, DA NAS SPREMLJATE in podelite vsebino s prijatelji.

BACHOVE CVETNE ESENCE – Pasje dobro!

Stres, nelagodje, strah in panika niso samo čustvena stanja, v katerih se znajdejo ljudje. Tudi domači kosmatinci večkrat podležejo negativnim vplivom iz okolja. Se zavedamo doživljanj naših psov in mačk? Kako jim priskočiti na pomoč? Kako jim olajšati situacije?

17 februarja, 2023|Kategorije: Holistično zdravljenje, Bachove cvetne esence|

BACHOVE CVETNE ESENCE – Kakor znotraj, tako zunaj. 2. del

Bachov center, kjer še danes pridelujejo Bachove cvetne esence po njegovem originalnem receptu, se nahaja na podeželju v Walesu. Poskusa pridobivanja cvetnih esenc po njegovi metodi so se lotili tudi drugod po svetu. Skozi uporabo so ugotovili različno delovanje cvetnih esenc, glede na kraj nahajališča. Tako esence pridobljene v Ameriki ali drugje po svetu, ne vsebujejo enake informacije ter vibracije, kot esence pridobljene iz Bachovega nahajališča.

14 februarja, 2023|Kategorije: Holistično zdravljenje, Bachove cvetne esence|

BACHOVE CVETNE ESENCE – Kakor znotraj, tako zunaj. 1. del

V 30. letih prejšnjega stoletja, je angleški zdravnik dr. Edvard Bach razvil metodo zdravljenja s cvetnimi esencami. Zdravniška praksa, hudo bolezensko stanje in zavedanje pomanjkljivosti medicinske znanosti ga je vodilo do uresničitve notranjega cilja: razvoj komplementarne metode zdravljenja, ki naslovi sam izvor bolezenskih stanj in psihofizičnih neravnovesij v splošnem.

7 februarja, 2023|Kategorije: Bachove cvetne esence, Holistično zdravljenje|

Moč maderoterapije

Jedro tehnike izvajanja maderoterapije povzroči globinsko prekrvavitev in sprošča blokade v mišicah, limfnem sistemu in fascijah. Slednje vpliva na sproščanje blokad tudi na energijskem nivoju in v meridianih, kar posledično pripelje do izboljšanja energijskega pretoka telesa.

3 februarja, 2023|Kategorije: Rossana Val Vode, Maderoterapija Deva, SPA divina|

Darilni boni VOCE DIVINA

Zakorakali smo v praznični december. Čas, ko ljubeče objamemo »notranjega otroka«, ki še verjame v »čudeže« vsakdanjega življenja in čigar iskrice v očeh zgovorno pričajo, da upanje še živi in se vedno znova porojeva v ta svet. Leto, ki se poslavlja je mnogim postavljalo izzive življenja, a izteka se, prihaja novo in z njim novi začetki, nove priložnosti. Pogumno stopimo slednjim naproti in ohranimo hvaležnost v srcu za vse doživeto.

4 decembra, 2022|Kategorije: Vibracijska medicina, SPA divina|

Masažni ritual »LA DIVINA« & Yoni savna

Poslušati svoje telo je umetnosti, ki ima izvor v Naravi, Moč pa v »tradiciji« in utrjevanju le te. V globinah Spomina se »zavedamo« Resnice, sodobni svet »moške energije v odnosu do ženske energije« pa s tem »zavedanjem« ni vedno v sinergiji. Tako rekoč zmeraj manj, zato ženska bolj kot kadarkoli prej potrebuje priložnost »umika in časa zase«, da se psihofizično regenerira, poglobi in prične obujati, se spominjati in osvobajati svoje Izvorno čutenje Sebe.

18 novembra, 2022|Kategorije: Holistično zdravljenje, SPA divina, Vibracijska medicina, Yoni savne, Ženske|

Mogočne rune so me izbrale …

Upam si trditi, da nisem jaz izbrala run, ampak so rune poiskale in izbrale mene in to že zelo zgodaj. Sedaj so tukaj, slišim in razbiram njihova sporočila, jih spoštujem ter sem pripravljena znanje o slednjih predati. So najbolj iskrene prijateljice, ki me spremljajo že dolga leta in postale so del mene. Ne da se jih naučiti z egom, lahko pa jih spoznamo s srcem. Nisem edina, imam pa edinstveni odnos z runami, ki lahko tudi vam pomaga, da z njimi spregovorite in se z njimi spoznate. Kako so me izbrale?

7 novembra, 2022|Kategorije: Barbara Vodnik, Rune, Vibracijska medicina|

SAMHAIN – Keltsko novo leto: Kdo so v resnici čarovnice?

Skozi leto nas spremljajo raznoliki prazniki, vsak s svojim čarom. V tem času vstopamo v zadnji praznik (sabath) v sklopu »Kolesja leta«, v keltsko novo leto, imenovano Samhain (izgovori se souin ali sauin). Poznan tudi kot čarovniško novo leto. V tokratnem blogu pišem o zelo posebnih ženskah, ki bi jih lahko poimenovali modre ženske, čarovnice, zdravilke … Z vami podelim tudi ritual, ki ga lahko opravite 31. 10. – na dan, ko nastopi Samhain.

26 oktobra, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Kolesje leta, Noč čarovnic, Samhain|

ZVOČNA MEDITACIJA: Zakaj se je dobro podati na potovanje k sebi?

Kako ne izgubiti sebe v današnjem preobremenjenem svetu? Kako se najti? In kako se slišati? Kako pri tem učinkuje zvočna meditacija? Vsak izmed nas se je tekom življenja izgubil, zataval, zanemaril stik s seboj in vso svojo pozornost usmeril navzven. Kdaj pa temu rečemo stop in odločno stopimo na pot notranjega potovanja?

Ali veš kaj ti sporoča telo? Po čem hrepeni? Koga kliče?

Vsi smo se že kdaj znašli v situaciji na katero smo nenadzorovano odreagirali. Med reakcijo smo se čudili sami sebi in se spraševali od kod je prišel ta odziv. Smo ga dejansko mi povzročili in čemu? V nadaljevanju preberite, kaj je učinkovita metoda za odpravljanje in lajšanje nakopičenih blokad fizičnega telesa.

14 oktobra, 2022|Kategorije: Rossana Val Vode, Šamanska masaža, SPA divina|

MABON – Jesensko enakonočje: So želje obrodile sadove?

Zagotovo se bo med nami našel nekdo, ki z lahkotnostjo v srcu pomaha poletju v slovo in se odpre energijam jeseni. Z mislijo na lepote, ki jih prinaša jesen, poskušajmo dati na stran vse, kar bomo od poletja pogrešali; morje, sonce … Neizmerno me veseli pogled na barvitost dreves, jutranji pozdrav meglic, ki se valijo čez hribe, ...

21 septembra, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Jesensko enakonočje, Kolesje leta, Mabon|

LAMMAS – Praznovanje žita: Refleksija prvega polletja

Naj bo čas, ki prihaja namenjen refleksiji. Razmislite o svojem upanju in svojih strahovih. Oglejte si vse, kar ste izkusili v prvi polovici leta. Na list papirja lahko zapišete vse, kar ste manifestirali v tem času in papir položite na svoj oltar. Čas je, da žrtvujemo svoj zunanji jaz, se poslovimo od cikla zunanjega potovanja in se počasi pripravimo na cikel notranjega potovanja.

1 avgusta, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Kolesje leta, Lammas|

LITHA – Praznik Sonca: Praktične skrivnosti za poletni solsticij

Pred nami je poletni solsticij, 21.6.2022 – najdaljši in najsvetlejši dan leta, hkrati pa je noč najkrajša. Sile kozmosa so na vrhuncu moči, ampak počasi bodo sile kaosa prevladale in dnevi bodo ponovno vse krajši. To je praznik moči Sonca, ki je bil pri Keltih poimenovan Litha. Na ta dan so slavili moč, hrabrost, dominacijo, uspeh, ...

21 junija, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Kolesje leta, Litha, Poletni solsticij|

NEVROSENZOMOTORIČNO RAVNOVESJE: Pot pomoči, ko nam življenje postavi izzive

Na vseh področjih v življenju poskušamo skrbeti, da vzpostavljamo ravnovesje in s tem omogočamo ciklom, naravi in nam samim optimalno delovanje. Eno izmed še kako pomembnih ravnovesij je tudi ravnovesje psihofizičnega telesa, na katerega pa radi pozabimo, predvsem tisti notranji, skriti svet; svet, ki leži pod našo kožo. Zavedamo se ga šele takrat, ko nas prične opozarjati z bolečino, ...

7 junija, 2022|Kategorije: Kristina M. Miljančič, Nevrosenzomotorična diagnostika|

BELTANE – Praznik ognja: Kaj lahko zase storimo ženske?

Zagotovo ste se kdaj vprašali, zakaj v tem času kurimo kresove, zakaj postavljamo mlaje in izdelujemo venčke? Beltane – keltski praznik svetlobe in ognja, je v prvi vrsti predvsem slavljenje vrha pomladi in prihoda poletja. Zemeljske energije so zelo skoncentrirane ter izredno močne in aktivne. Mati Zemlja se odpre bogu plodnosti in njuna zveza prinese novo življenje.

30 aprila, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Beltane, Kolesje leta|

OSTARA – Spomladansko enakonočje: Ste pripravljeni na nove začetke?

Na kakšne načine si lahko pričaramo praznovanje prihoda pomladi in kako lahko razumemo simboliko, ki jo prinaša keltska boginja Ostara? Skuhajte si kavo ali pa mogoče Ostarin čaj in preberite kako pomemben je čas, ki ga ob tem spomladanskem prehodu preživimo v naravi. Izvedeli boste tudi kako izvesti ritual obnove, da boste kar se da prerojeni vstopili v čas, ki je pred nami.

20 marca, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Kolesje leta, Ostara, Spomladansko enakonočje|

Zakaj se pojavljajo vse pogostejše bolečine hrbta?

Ponavljajoče in kronične bolečine hrbta in splošnega »ogrodja« telesa, so postale »bolezen sodobnega časa«. Če so pred leti o tovrstnih težavah tožili le starejši ljudje, danes temu ni več tako, saj je vedno več izzivov in tovrstnih tegob, ki vplivajo na naše splošno psihofizično počutje, vedno pogosteje tudi pri mlajših ljudeh.

18 marca, 2022|Kategorije: Rossana Val Vode, Medicinsko terapevtska masaža hrbta, SPA divina|

MADEROTERAPIJA »DEVA« – Vabljene na individualni posvet

Odprla so se vrata obdobja v letu, kjer v pomladnih žarkih sonca »levimo« svojo zimsko garderobo. Dan za dnem bomo bolj in bolj izpostavljale svoje telo, svojo kožo, ki je ne le po zimskem, ampak tudi za vse nas zdravstvenih in kolektivnih izzivov polnem obdobju, pustila odtise pomanjkanja gibanja in naravnega razstrupljanja.

4 februarja, 2022|Kategorije: Maderoterapija Deva, Rossana Val Vode, SPA divina|

IMBOLC – Keltska pomlad: Kako si ustvariti praznovanje?

Konec januarja, ko v jutranjem mrazu hitimo v službo, smo že vsi malenkost naveličani te zimske turobnosti. Sonca je nekoliko več, večinoma pa še narava okrog nas spi svoje zimsko spanje. Končno lahko z mirom v srcu pozdravimo Januar in se mu zahvalimo za vse uvide, ki nam jih je nudil v dolgih temnih nočeh in obenem pozdravimo Februar, ki se začne na prav poseben način.

31 januarja, 2022|Kategorije: Tanja Maraž, Imbolc, Kolesje leta|

YULE – Zimski solsticij: Praktični namigi za praznovanje

Že samo to, da se zimski solsticij - Yule praznuje v najhladnejšem delu leta, me je napeljalo na misel, da se ga praznuje predvsem v svojih domovih, zato je to možnost, da postane družinski praznik in se lahko v praznovanje vključi vse družinske člane.

18 decembra, 2021|Kategorije: Tanja Maraž, Kolesje leta, Yule, Zimski solsticij|

ALKIMIJA GLASU: Preobrazite in obogatite svoje življenje

V knjigi Alkimija glasu so predstavljene preproste tehnike in vaje, ki pomagajo k iskanju svoje edinstvene note za notranje ravnotežje in harmonijo. S tem si lahko dvignemo samozavest, našemu besednemu izrazu dodamo barvo in energijo in preobrazimo srečanja s težkimi ljudmi in situacijami iz slabe v prijetno izkušnjo. Knjiga je dragocen vir znanja o zvoku in glasu.

Go to Top