»Glasba je moralni zakon. Daje dušo vesolju, krila umu, polet domišljiji in vrača radost do življenja in vsega lepega.«

Platon

DRUŽENJA, KJER SMO SPREJETI IN SLIŠANI

Združevanje z namenom prepevanja pesmi, je bil včasih način povezovanja, osvobajanja in opolnomočenja ljudi, ki so na ta način krepili medsebojne odnose, gradili temelje lastne samopodobe in samozavesti.

S pomočjo izpostavljanja so krepili svojo kreativnost, se soočali s tremo, morebitno potrebo po umiku in introvertiranosti. Mojstrili so strpnost do sebe in drugih ter na različne načine doprinašali izkustva tako v svoj, kot sočlovekov izrazni prostor.

V zadnjih stoletjih je celotno kulturno življenje in izobraževanje doživelo velike spremembe, saj danes prepevamo manj kot kadarkoli doslej.

RAZNOLIKOST SKUPINSKIH DRUŽENJ

V našem Holističnem ateljeju so druženja namenjena vsem, ki potrebujete varno in podporno okolje za svoj izraz, trenutke zase, toplo dlan in razumevajoče vodstvo na poti osvobajanja Resnice lastnega Glasu. Druženja, ki prinašajo edinstvene izkušnje vodi Barbara Vodnik.

Barbara je študirala sakralno in klasično glasbo, smer operno petje, nato je sprejela pot svoje resnice in odšla na izobraževanje v London, kjer se je srečala s holistično alternativnimi terapevtskimi pristopi, povezanimi z osvobajanjem glasu in petjem. Ljudje so vse pogosteje omenjali njen glas in njegov vpliv nanje, saj je skozi zlitje sebe delovala eterično, osvobajajoče in navdihujoče. Začela se je zavedati vibracije, prodornosti in moči svojega glasu ter ga v iskrenosti in srčnosti začutila kot dar, katerega je želela podeliti vsem, ne le občinstvu pred odrom, temveč kot orodje spoznavanja na poti transformacije in samozdravljenja.

Srčno vabljeni, da preberete več o raznolikosti skupinskih druženj in se nam morebiti pridružite, v kolikor začutite, da bi poleteli na krilih iskrene namere. 

SKUPINSKO OSVOBAJANJE IN OPOLNOMOČENJE GLASU »LA VOCE«

Glasba je hrana celicam in našemu celotnemu energijskemu sistemu. Hrana pa mora biti naravna, kvalitetna in raznovrstna.

Naši glasovi danes zaradi slabitve energijske pretočnosti postajajo nižji, bolj togi, trši, saj jim je naravni razvoj otežen. Tako je pred tremi stoletji razpon človekovega glasu obsegal povprečno tri do štiri oktave, danes pa je ta obseg skrčen na povprečno eno oktavo, kdaj tudi manj. Tovrstnemu stanju doprinašajo tudi napačne predstave o posluhu in lastnem glasu, kot tudi slaba izkustva vezana na njegove sposobnosti.

Veliko več poslušamo tudi reproducirane glasbe (radio, zgoščenke, …), zmeraj bolj se oddaljujemo od naravnih zvokov in jih nadomeščamo z elektronskimi ipd. Manj prisluhnemo različnim zvrstem, predvsem žive glasbe, saj mnogokrat nehote in »vsiljeno« sledimo družbenim trendom, ki določene zvrsti izrazito preferirajo in druge postavljajo v luč nižje kvalitete.

Ker pristnost primarnih zvokov in žive glasbe nadomeščamo z »nadomestki«, nastala »praznina« povzroča upad naših telesnih in duševnih zaznav. Slušni organi v povezavi z možgani ne delujejo več optimalno. »Izbrušeni posnetki« znatno zmanjšujejo oseben odnos posameznika do glasbe, ker ne zmore dosegati »ideala«. Sposobnosti, ki naj bi se osvobodile, tako začnejo krneti in kreativnost sčasoma popolnoma zamre, posledice pa so brezvoljnost, tesnobnost ali celo depresija.

Osvobajanje Glasu je primerno za:

 • vse, ki si želijo peti, ne glede na glasbeno predznanje ali poznavanje vokalne tehnike,
 • vse tiste, ki imate izzive s pevskim izražanjem ali izražanjem nasploh, izpostavljanjem pred drugimi, tremo in posledično zakrčenostjo, nezaupanjem vase, se radi skrivate v ozadju, ne upate izraziti svojega mnenja, se pokazati svetu in stopiti na svoj oder življenja,
 • vse, ki ste peli, a ne pojete več ali svoj glas uporabljate pri svojem delu in zaradi preutrujenosti doživljate upad gibljivosti glasu ter imate posledične izzive laringenega organa,
 • vse, ki ste zaradi oslabljene govorne ali pevske tehnike morali poiskati pomoč strokovnjaka, opraviti posege na glasilkah ipd,
 • vse tiste, ki ste si želeli prepevati, pa niste zbrali dovolj poguma ali imeli zmožnosti, da bi se na to pot podali,
 • tiste, ki bi svoj glas radi spoznali, se naučili osnov dihalno – vokalne tehnike in naravne uporabe glasu, se privadili petja v skupini ali se opogumili za samostojni korak solopetja.

Vabljeni vsi, ki se radi družite in se zavedate, da prepevanje prinaša veselje, riše nasmehe, povečuje vaš krog znancev in prijateljev, beleži lepe vtise in spomine ter vas kdaj popelje v nove kraje.

VODENE MEDITACIJE IN VADBE ČUJEČNOSTI »LA VOCE«

MEDITACIJA je globoka umska in telesna sprostitev, predvsem pa je skrbno izbran »čas zase«. Je tehnika – pristop ali več njih, s katero osvobajamo »napetosti in zastaline«, da lažje vzpostavimo stik s samim seboj, sproščamo nevrološke funkcije in si omogočamo CELOSTNO regeneracijo celotnega telesa in duha.

ČUJEČNOST ni le »tehnika«, pač pa je PROCES spoznavanja, sprejemanja in spremembe. Zavedanje tega nam omogoča, da lahko izstopamo iz ustaljenega načina delovanja in si omogočamo nove izkušnje.

Vadba čuječnosti nam omogoči videti stvari na drugačen, svež način in lahko poveča občutek zaupanja v to, da nam je na voljo več možnosti in več moči za soočanje z različnimi življenjskimi izzivi.

Meditacija in čuječnost »LA VOCE« je etična v skladu z univerzalnim elektromagnetnim poljem in je varna metoda osvobajanja in osebnega opolnomočenja, ki poteka v vnaprej energijsko očiščenem prostoru in zajema frekvenčno vibratorni sistem celotnega energijskega sistema človeka, kot tudi njegovega fizičnega telesa, zato je primerna za:

 • vse tiste, ki si želijo podpore pri vadbi čuječnosti in na poti meditativnega osvobajanja ter se zavedajo pomena notranje umirjenosti in vpliva le te na fizično zdravje.

Vsak udeleženec meditacij se najprej nauči pravilnega, sproščenega in zavestnega dihanja in spozna, da lahko z zavestnim dihanjem vpliva na številne procese v svojem telesu, zato je zelo primerno za:

 • vse, ki se z dihalnimi tehnikami želite pobližje spoznati in si z usvajanjem slednjih krepiti svoj respiratorni sistem, kot tudi podpreti svoj energetski sistem pri kreiranju notranje harmonije.

Pomembno je kontinuirano vztrajati in tako krepiti tudi moč volje, zato dobrodošli vsi, ki se zavedate, da so to vaši koraki, vaše poti.

VOKALNE MEDITACIJE »LA VOCE«

Vokalne meditacije »NOTRANJI GLAS« nas skozi izpevanje svetih pesmi, manter, sporočilnih besedil in besed zahvale, ob spremljavi inštumentov, ki vibracijo slednjega povzdignejo v povsem drugačne dimenzije doživljanja, osvobajajo energijskih zastojev in blokad, energizirajo energijski sistem s čisto in človeku ustrezno vibracijo zvoka, glasu ali zvočno-svetlobno frekvenco, osrediščajo in harmonizirajo ter nudijo sprostitev in pretočnost izjemnih razsežnosti, ki v svojem delovanju ugodno vplivajo na naše celotno psihofizično počutje.

Petje odpira srce, srce pa odpre vsa vrata.

 • Vokalna umetnost človeku ponovno omogoča srečanje z duhovnim središčem, z notranjim bistvom, s svojo resnico, zato vabljeni vsi, ki se slednjega zavedate in se v občutju slednjega želite napolniti in samoosvobajati. 

S petjem v varnem objemu skupinske dinamike se lahko človek dvigne nad meje telesnosti, najde vez s svojim duhovnim bitjem, vodstvom in s svojim bližnjim tako, da uporablja telo kot inštrument in skozenj ustvarja frekvence in vibracije prihajajočega »jutri«.

 • Petje v skupini ustvarja sozvočje; več teles kot inštrumentov skupaj, pomeni »več inštrumentov« in več inštrumentov SKUPAJ je »orkester«. Orkester pa ustvarja naravno zvočno kuliso, ki več kot blagodejno vpliva tako na telo, kot na vibracijo v nas in okoli nas, zato vabljeni vsi, ki si želite soustvarjati prečudovito harmonično vibriranje.

Glas, zvok in melodija krožijo ter se vračajo v svoj »izvor«, zato, če zmoreš poleteti na krilih iskrene namere in globokega hrepenenja, toplo vabljena, toplo vabljen. Poletimo skupaj.

Pridružite se nam, da obudimo lepoto skupinskega petja, meditacij in druženja.

O mesečnih druženjih boste obveščeni v svoj elektronski nabiralnik, na e-novice se lahko prijavite tukaj.

ODMIKI IN POTOVANJA

Vsak človek občasno potrebuje odmik od vsakdanjika. Odmik v katerem pozabi na vsakdanje obveznosti in si vzame čas, da si prisluhne, ponovno poveže s svojim notranjim jazom, preveri svojo življenjsko smer ter se prepusti, da življenjska in vesoljna energija ponovno preplavita njegovo notranjost.

Vsi naši odmiki in oddihi so natančno premišljeni in nadgrajeni z našimi storitvami, ki so v pomoč in podporo pri osvobajanju ter sproščanju posameznika, njegovih izzivov in blokad.

 • ODMIKI OPOLNOMOČENJA

 • IZKUSTVENO DOŽIVLJAJSKA POTOVANJA ZA MANJŠE SKUPINE

Vabljeni, da se nam pridružite na tovrstnih odmikih, ki so vselej okrepljeni s skupinskim in individualnim osvobajanjem glasu ter podprti z energijo vesolja.

Preveri vse prihajajoče dogodke, odmike, potovanja in bodi obveščen o novih druženjih. Lahko pa v ta namen svojemu bližnjemu podariš srčno darilo.

ŽELIM SI SPOZNATI SKUPINSKA DRUŽENJA.

Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri posameznega druženja, na voljo smo vam na našem elektronskem naslovu dogodki@vocedivina.si.
S prijavo na e-novice vas bo v elektronskem nabiralniku čakalo obvestilo takoj, ko pričnemo s prijavami za druženja, odmike in potovanja.