Zakaj se pojavljajo vse pogostejše bolečine hrbta?

Ponavljajoče in kronične bolečine hrbta in splošnega »ogrodja« telesa, so postale »bolezen sodobnega časa«.
Če so pred leti o tovrstnih težavah tožili le starejši ljudje, danes temu ni več tako, saj je vedno več izzivov in tovrstnih tegob, ki vplivajo na naše splošno psihofizično počutje, vedno pogosteje tudi pri mlajših ljudeh.
18 marca, 2022

Kaj so vzroki za bolečine hrbta?

Hrbet lahko boli iz fizičnih razlogov, kot so na primer zakrčene ali zategnjene mišice, ukleščeni živci, bodisi zaradi zavednih ali nezavednih preobremenitev. Med slednje spadajo t.i. prisilna drža, telesna  drža, poškodbe, obremenitve stresa delovnega in zasebnega okolja itd.

Lahko pa hrbet boli tudi zaradi obremenjenega živčevja, kar je posredno in neposredno povezano tudi z našimi psihološkimi in čustvenimi obremenitvami.

Rek, ki pravi, da hrbet nosi vso »težo življenja«, je še kako resničen.

Ključ je v ponovni vzpostavitvi pretočnosti telesa

Glede na opredeljeno mesto bolečine je mogoče »prepoznati« naravo raznolikih, a zelo konkretnih čustvenih bremen in bremen psihološkega značaja posameznika. Slednje strokovno in varno vodimo po poti odkrivanja, prepoznavanja, razreševanja in nenazadnje osvobajanja nerazrešenega, travmiranega in predvsem nepretočnega.

Tako se bolečina postopoma zmanjšuje do popolne izzvenitve, ko se vzpostavi ponovna pretočnost telesa.

Terapevt služi in deluje celostno

Dober manualni terapevt ni zgolj znanja in praktičnih izkustev poln terapevt, ampak je tudi in predvsem terapevt s sočutjem in spoštovanjem do sočloveka, ki zna s pravilnim psihofizičnim pristopom posamezniku pomagati celostno!

Vsako telo odraža osebno svobodnega posameznika, kateremu terapevt služi v njegovi dobrobiti razrešitve in boljšega počutja, kar mnogokrat potrebuje svoj določen čas.

Prav tako pa je pomembno sodelovanje obeh, tako terapevta kot klienta, saj je ključ razrešitve v sinergiji sodelovanja.

Vljudno vabljeni,
Rossana Val Vode, vodja Holističnega ateljeja Voce divina PE Solkan

Svoj individualni izziv mi lahko zapišete tudi na solkan@vocedivina.si.