Ali veš kaj ti sporoča telo? Po čem hrepeni? Koga kliče?

Vsi smo se že kdaj znašli v situaciji na katero smo nenadzorovano odreagirali. Med reakcijo smo se čudili sami sebi in se spraševali od kod je prišel ta odziv. Smo ga dejansko povzročili mi in čemu? V nadaljevanju preberite, kaj je učinkovita metoda za odpravljanje in lajšanje nakopičenih blokad fizičnega telesa.

Po čem hrepeni tvoje telo? Mu prisluhneš? Ga tudi resnično slišiš? Ko z bolečinami in boleznijo išče Tvojo ljubezen …

14 oktobra, 2022

Otroški spomini, zlomljeno srce, izguba najdražjih …

Vsi življenjski dogodki na nas naredijo vtis in pustijo permanentne posledice tudi na fizičnem telesu. To se izrazi kot fizično nelagodje, mišični krči, izbruhi ali kot različna bolezenska stanja. Kaj storiti, da to preprečimo ali vsaj olajšamo?

Na poti skozi življenje naletimo na različne situacije in ljudi. Vsak pusti svoj pečat in sooblikuje naše vzorce obnašanja. Vse situacije, v katerih smo se znašli, na nas naredijo vtis in nas zaznamujejo na zaveden ali nezaveden način. Posredno vplivajo na naš odnos do sebe in drugih ljudi okoli nas. Ne samo, da se vtisnejo v spomine, odtisnejo se tudi v naše fizično telo!

Česa se spominja naše fizično telo?

Naše telo, tempelj duše, nam vsak trenutek dneva sporoča bilanco stanja. Ampak, a mu znamo prisluhniti in slediti? Prepoznamo dekoracijo našega templja, jezik naše duše?

Namesto tega hitimo skozi vsakdan in telo silimo v zanj neprimerne situacije. Prehiter tempo življenja, neizprosne diete, lepotni popravki, neuravnotežena prehrana, nenaspanost, izčrpanost … Vse se kopiči in ostaja potlačeno, dokler se s tem ne soočimo in začnemo razreševat. Psihična bremena, ki se ob tem nalagajo je potrebno razreševati tako na čustvenem kot na fizičnem nivoju, saj zgolj celostni pristop vodi do dolgotrajnih rezultatov.

Moje telo, tvoje telo

Osebne preizkušnje in učenja Življenja so me pripeljala do pomembnega spoznanja. Čeprav je osnovno biološko delovanje med človeškimi telesi podobno, moramo delovati in iskati v zavedanju osebnega pristopa za vsako telo posebej. Kar je za nekoga škodljivo, je lahko za drugega koristno. Vse v pravi meri, za pravega človeka.

Skozi premagovanje zdravstvenih neravnovesij in v iskanju pravega, celostnega pristopa k fizičnemu telesu sem odkrila šamanske masaže, ki učinkovito odpravljajo čustvene blokade. Tako sem svoja učenja ter prakso Življenja usmerila in se naučila uspešno odpravljati zagonetke čustvenih posledic in travm tudi drugih ljudi.

S pomočjo šamanske masaže do odpravljanja čustvenih blokad

V našem Holističnem ateljeju v Solkanu izvajamo tehniko šamanskih masaž. Gre za edinstven masažni ritual, ki nudi celostno obravnavo fizičnega telesa in pomaga pri premagovanju zastalih ter nepredelanih spominov, čustev in travm. Koristna pa je tudi v primeru preobremenjenosti, v stresnih situacijah ali pa le kot odmik od vsakdanjih tegob. Gre za nežne prijeme, ki učinkovito razrešujejo telesne blokade. Sproščujoča in prijetna masaža v kombinaciji z natančnimi prijemi povzroča globinsko sproščanje mišic in tkiva.

Si boste podarili in privoščili čas samo zase?

Bodimo v tem neprijaznem času, v katerem živimo, prijazni do sebe in svojih teles. Namenimo si nekaj časa zase, saj je to ena od najpomembnejših ljubezni in temelj za vse nadaljnje. Vse se prične pri ljubezni do samega sebe. Odvrzimo bremena, ki nas ovirajo in zaživimo v ljubezni in spokoju svojega osebnega templja.

Želim vam vse dobro,
Rossana Val Vode, vodja Holističnega ateljeja Voce divina PE Solkan

Svoj individualni izziv mi lahko zapišete tudi na solkan@vocedivina.si.

KAJ LAHKO NAREDIM ZA SVOJE TELO?

Prejemaj več novic o čudežu, ki mu pravimo telo.