ŽIVLJENJE PIŠE ZGODBO VSAKEGA IZMED NAS

Hvaležni in počaščeni smo, da lahko v našem ateljeju srečujemo tako izjemne in pogumne ljudi.

»Vsebina poglavij je premnogokrat vse prej kot umirjena pripoved o dobrih ljudeh, ki si želimo le miru, ljubezni in največkrat zdravja. Na različne načine, s pomočjo različnih pristopov in prehojenih poti, obiskov strokovnjakov ali duhovnih učiteljev, skušamo ustvariti ravnovesje in harmonijo. Ko spoznamo, da smo mi čudež na katerega čakamo in se soočimo z lastnim glasom resnice, dobi naša zgodba čaroben razplet vsebine, katero je vredno prebirati znova in znova. Z vami so podelili svoja poglavja z namenom, da vas opogumijo, da vas spodbudijo! Ostajajo oviti v tančico zasebnosti. Hvala, da to spoštujete.«

Moram vam sporočiti, da sem bila danes na pregledu pri specialistu, ki je rekel, da se je moje stanje zelo popravilo od zadnje kontrole in da je naravnost neverjetno, kako mi predpisana terapija pomaga in da imam neverjetno srečo, glede na to, kakšna sem bila in kakšna sem se vrnila na kontrolo.

Seveda vem, da gre največja zasluga Voce divini in Barbari, saj sem v času med kontrolama pričela z obravnavami pri vas. Predpisana terapija je bila že prej predlagana in ni učinkovala, pešalo je moje zdravje, rušila se je harmonija znotraj mojega doma in zasebnega življenja. Vsi smo že skoraj obupali, predvsem pa sama. Vdana v svojo žalostno usodo in polna strahu sem prišla k vam in ni minilo srečanje, da ne bi nekajkrat vprašala Barbare ali je to res mogoče izboljšati ali bo res uspelo vsaj malo olajšati moje bolečine.

Vedno znova je z izjemnim razumevanjem sprejemala mojo stisko in me bodrila, mi pomagala tudi ko sem se s stisko bojevala znotraj osamljenih zidov lastnega doma. In nekega dne se je preprosto pričelo obračati na bolje. Vsi dvomi so se razblinili, začutila sem lastno moč in zaupanje. Zadnji meseci z mojo družino so kot iz najlepših sanj. Hvaležnosti ni videti konca! Da sem danes, kjer sem in sem neskončno srečna in hvaležna, da vas imam. Hvala, hvala ti Barbara za vse!

Več let sva se trudila, da bi zanosila. Obupala sva, se odtujila in trpela, bila sva na tem, da se razideva. Škoditi ne more in obiskala sem Voce divino. Presenetil me je odnos gospe Barbare, kjer sem se prvič po mnogo letih počutila kot človek, kot nekdo ki je vreden biti slišan v svoji globoki stiski sramu in hrepenenja po otroku. Pretežni del prvega obiska sem krčevito prejokala in želela sem si samo, da me nekdo objame. In me je!

Bila sem osupla kako preprosta je ženska, ki nama je pomagala, da smo danes trije in da sva midva znova midva. In danes tudi razumeva zakaj! Nimam besed, ki bi izrazile dovolj hvaležnosti in tudi pot do tukaj, no, ta je pa samo naša! NEPRECENLJIVO!

K Barbari sem prišla polna dvoma in nezaupanja v alternativo, saj sem vse življenje prisegala na spoznanja znanosti in klasične medicine. Nagovorila me je prijateljica, ker sem že več mesecev trpela neizmerne bolečine načeloma ozdravljenega stanja herpes zoster.

Barbara me je ljubeče sprejela, ne glede na vse, se izjemno potrudila in mi mnogo pojasnila, razjasnila premarsikateri dolgoletni dvom in me prevzela z znanjem in njeno neizmerno vero v moje izboljšanje, ko je niti sama nisem imela. Prepustila sem se ji, ker sem se počutila neizmerno varno! S težavo sem priznala sebi in nato še njej, da je že po drugem srečanju, moje večmesečno trpljenje pričelo popuščati in še danes ne razumem, a bolečine so izzvenele v celoti.

Priznam, ta mlada ženska mi je na poti do tega odstrla nov svet! Iz globine srca, priporočam!

Imel sem težave s prostato in tudi sicer se nisem znašel v odnosih znotraj lastne družine. Jaz teh stvari nisem poznal, se nisem zanimal za njih in vedno sem bil nekako mnenja, da je to za ženske. Ko sem prišel na Voce divino in videl to mlado, nasmejano žensko, sem si rekel, tole pa res ni zame in moje težave. Še ena, ki prodaja meglo. Ampak takoj je temo obrnila na meni domače področje in mimogrede sva govorila o stvareh, ki so mi bile znane, domače, kjer sem se počutil doma.

Priznam, da me je lepo pripravila do tega, da sem brez zadržkov in sramu povedal kaj me daje. Kar malo presenečen sem se spraševal od kod njej vse to, kar mi je govorila in najhuje mi je bilo, da ji nisem mogel oporekati, ker so stvari absolutno držale. Začelo me je zanimati kako vse to poteka in dejansko sem stvari razumel. Priznam, da sem dvomil v t.i. terapije, ker verjamem samo kar vidim in primem z rokami, ampak jaz sem se res začel počutiti bolje. Imel sem več energije in določeni vzorci obnašanja pravijo, da so se predrugačili.

Sam težko rečem, sin pravi, da sem drugačen in sedaj sva več časa skupaj in v njem vidim enega »fejst poba«, ki ga prej nisem videl. Vnetje prostate se je pozdravilo samo in tudi težave s potenco so se umirile, je pa res tudi to, da sem uspel svoj ego umiriti do te mere, da sem pristal in z ženo skupaj delava na najinem odnosu. Tega nisem poznal in ja, Barbaro bi imel kar doma. Kot del družine, saj bi mi lahko bila hči in hvaležen sem ženi, da me je spodbudila, ker nisem verjel, da je lahko življenje tudi takšno. Veselim se odmikov in lepo je, da sva z ženo znova v istem čolnu na tem morju življenja. Barbara, poklon in hvala!

Moj posel je leta potekal dobro in ustaljeno! Poslovno sem s trudom lepo napredovala in dobro živela. Pristala sem na sodelovanje z žensko, ki mi je ponudila dobro mesto in izhodišče za večji korak k prepoznavnosti. V polnosti sem se predala in bila izigrana. Sprva sem svoje slabo počutje pripisovala razočaranju in izčrpanosti, kasneje pa se je spremenila tudi dolgoletna dinamika mojega delovanja in uspešnosti, ki se je pričela sunkovito ustavljati. Nisem uspela dojeti, tako hitro sem ostala brez dela in brez dohodkov. Vse je vodilo tudi v psihofizični kolaps iz katerega se več nisem zmogla pobrati sama.

Takrat sem srečala Barbaro. Zaupala sem v njeno diagnostiko, saj je bila tako zelo »moja« in jasna, da moj matematično logični um ni zmogel oporekati. Našla je področja, ki so mi blizu in mi spretno prevedla njen jezik v mojega, kjer sem lahko rekla le, pa saj to je fizika!

Strateško sva se lotili mojega problema, za katerega si niti v sanjah nisem zamišljala, da bo s seboj potegnil toliko zame takrat nepomembnih področij miselnih vzorcev, mojega delovanja skozi življenje, moje psihofizične pretočnosti. »Nikomur ne moreš biti plen, če imaš stvari »pod kontrolo«.« Tako preprosto je to povedala, da je bilo kar smešno. Ampak smešno, da sem sama verjela, da temu ni tako. Kaj naj rečem, delam! Znova delam in to bolje kot kadarkoli, z večjim zagonom in popolnoma norimi idejami. Celo hvaležna sem ženski, ki me je izigrala. Če bi takrat vedela, da mi dela uslugo, bi ji rekla naj se ne ustavlja. Hit me baby one more time! Ne ukvarjam se z duhovnostjo, sem jo pa nehala zaničevati, saj sem spoznala da je vse vibracija in da se z njo nikakor ne želim ukvarjati. Jaz jo želim v polnosti živeti in biti dober zgled, tako poslovno kot zasebno. Bravo Barbara, tvoj center je kot domače ognjišče. Lepo je! Gremo naprej!

Moja mama je doživela srčni kolaps, nudena ji je bila urgentna pomoč pri kateri se je zalomilo. Pristala je v komi. Več dni se je telo odzivalo na vse mogoče načine in onemogočalo določanje prave diagnoze. Telo je odpovedovalo.

Barbaro sem poznala, saj je pomagala že meni in prosila sem jo za mnenje ob povsem neprimernem času. Odzvala se je kot vedno in dobesedno »prebrala mami«. Zjutraj sem, kar se da razumljivo in s svojimi besedami, predlagala zdravniku ali bi morda preverili še kaj. Ker je bil prepričan da bo mami odšla v nekaj urah, se mu ni zdelo škodljivo. Bilo je kot je nakazala Barbara in mami so nemudoma operirali. Bitko smo seveda nadaljevali, zavedajoč se, da je upanja malo, storjene škode preveč, a pridobili smo dragoceni čas preden smo se poslovili. Vse se je zgodilo tako neverjetno (pre)hitro! Umirjena in brez bolečin se je prebudila, pogledi so povedali vse in dovolj.

Bil je ČAS in z Barbarinim glasbenim izborom, smo se še poslednjič združeni zazibali, zapeli, spomnili, nasmehnili in poslovili! HVALA TI ZA TO – v neskončnost hvala!

Več tednov sem imela neznosne bolečine znotraj trebušne votline. Prepričana sem bila, da je to posledica dolgoletne težke sladkorne bolezni. Nisem si več znala pomagati in prepričana sem bila, da umiram.

Po pregledu pri Barbari, ki je nakazal oslabelo energijsko stanje določenih organov, sva takoj opravili seanso, da bi umirili to grozno stanje. Že po nekaj trenutkih na mizi sem občutila, kako bolečine odtekajo. Dolga leta izkušenj pri sorodnem delu so me pustila brez besed. Kako!? Bolečine so zvodenele do konca termina in se dejansko, na moje veliko začudenje in hvaležnost obenem, niso več ponovile v takšni meri. Tudi na kontroli pri zdravniku, sem bila pohvaljena kako sem obvladala bolezen, jaz pa od te izkušnje dosledno spoznavam nov svet in sebe ter redno obiskujem Barbaro in njene dejavnosti.

Bolezen postaja moj prijatelj in ne več sovražnik s sosednjega brega. HVALA!

Sinova sta se oddaljila v mladosti, ko smo se ločili. Skoraj odrasla sta odšla z očetom in stiki so se ohladili, še posebej z enim. Nisem ga videla več let, dokler ga nisem začela srečevati občasno na poti, ko se je mimo mojega domovanja vozil v službo. Ni se ustavil, nikoli pozdravil. Bolečina me je gnala na poti duhovne rasti, kjer sem se učila živeti svojo realnost.

Z Barbaro sem odkrivala globoka spoznanja in resnice o sebi, ki si jih sama nisem znala ali želela izpostaviti. Uvidela sem, spuščala, sprejemala in se soočala ter krepila v svoji preizkušnji. Nekega dne, ko sem uživala svoj mir na terasi, se je avto ustavil. V vibraciji matere sem sprejela vabilo svojega izgubljenega sina, da pridem v njegov dom na kavo. Nisem več štela let, nič več ni bilo pomembno le on, moj sin. Šla sem in sedaj imamo kavo vedno na zalogi tudi v naši hiši in ne le to, tudi zadiši po njej.

Vibracija mojega polja sedaj diha dolgoletni mir in zavedanje, da nič ni tako kot se zdi. Barbara, hvala za smernice in podporo!

»Gospa, imate raka! Agresivno napada vaše telo! Pogovorite se z domačimi!«

Ko doživiš ta trenutek, se ti življenje bliskovito odvije pred očmi. V zmedenosti niti ne dojameš, da je tisto, česar si se najbolj bal tukaj, pred teboj. Kaj pred teboj! Je del tebe!

Vprašaš se zakaj jaz? Jih ni bilo že dovolj v naši družini? Ni bolezen že dovolj razrezala naše družine, naših odnosov, naših življenj!? Saj sem vendar dober človek, tudi živim zdravo, nikomur nisem škodovala in tudi odpustila sem vsem grozote, ki so mi jih prizadejali! Ločitev staršev, alkohol in agresija, spolna zloraba v najstništvu, nasilen in s pornografijo zasvojen partner, bolezen hčerke, mobing v službi… ŠE NI DOVOLJ!? Kaj še!? Sodelavka me je napotila k Barbari. Nisem vedela kam grem, rekla je le naj grem in se prepustim. Ko sem prišla v prostor, sem pričela jokati. Še danes ne vem zakaj in to jaz, ki ne jočem! Nikoli! Ko me je sprejela in sva se pričeli pogovarjati, sem povedala zelo malo, saj je vedela že vse. Začudena sem razmišljala kako, saj niti prijateljica vsega tega ni vedela o meni! Prijazno in prizemljeno mi je razložila celotno dinamiko mojega življenja, ki sem jo prvič dejansko VIDELA! Prevzela me je z znanjem, mirom v glasu, verodostojnostjo povedanega, tako znanstvenega kot področja duhovnih znanj. BILA JE SPOŠTLJIVA DO VSEGA, KAR JE IN OBSTAJA in mi skušala vse, kar se da razumljivo, povezati v celoto. Impresionirala me je s preprostostjo, ki jo je danes pri mnogih »povozilo« trženje, nadutost, samooklicana slava itd…

Je bilo čudno da sem to »dobila«!? Naenkrat več ne. In danes sem HVALEŽNA, da sem doživela ta trenutek »prebujenja«, ki je bil nujno potreben, da sem odpustila predvsem SEBI, da sem zmogla po mnogih letih znova objeti svojega očeta, dopustiti partnerju, da je dober oče najini hčeri, ker to tudi je. Oče. Dala sem odpoved v službi in danes tlakujem svojo pot in niti za trenutek ne obžalujem te odločitve. Barbara mi je dala, kar sem potrebovala. Ona je bila ona in ja sem bila jaz in to pove vse o najini izkušnji. Hvaležna sem, da jo poznam, saj mi nesebično pomaga, da vsak dan bolj in bolj spoznavam novo sebe. Rak ni bolezen, je stanje duha! Bodite drzni in UPAJTE SI BITI ZDRAVI, SREČNI IN PRETOČNI! Barbara, srce, HVALA TI, DA SI!

Po ločitvi so otroci odrasli in ostala sem sama, brez smisla, brez vizije. Imam samo še brata s katerim sva leta bila skregana zaradi dediščine. Pred tem sem sama skrbela za umirajočo mati, ki me nikoli ni sprejemala enako kot brata in nato je umrla tudi ona. Udeleževala sem se Barbarinih skupinskih srečanj, niti nisem dobro vedela zakaj. Verjetno, ker sem bila sama in nisem imela kaj početi. Lepega dne sem se odločila, da grem na individualno obravnavo. Otopela in brezvoljna sem nemo poslušala Barbarine besede. Imela sem občutek, da me secira, saj mi ni prizanašala z informacijami, pred katerimi sem bežala in se zapirala. Kar telo me je bolelo in čutila sem, da bom pobegnila ali pa izkričala gnev, ki me je tiščal v prsih.

Z vso ljubeznijo me je samo pogledala in rekla, da mi je dovoljeno vse, tudi pobegniti. In to je bil trenutek moje notranje apokalipse. DOVOLJENO MI JE BILO BITI JAZ! Seveda nisem pobegnila in še danes se vračam po smernice in kažipot. Kadar imam čas seveda, ker imam toliko dejavnosti, da mi obiski Barbare, ki so danes le še preventiva, nudijo to kar rabim danes. Lahko rečem, da pojem, plešem, obiskujem umetniške delavnice, preselila sem se in potrkala na vrata mojega brata, s katerim imava danes urejen odnos! Redno obiskujem družinske terapije in zdravim rane otroštva in primarne družine, celo prijatelja imam, kjer si znova dovolim čutiti in biti ljubljena. Otroci pa imajo prvič »zakon mati«, s katero se predvsem zabavajo in ustvarjajo spomine.

Barbara ne le da noro lepo poje. Je vrhunska strokovnjakinja svojega področja in ženska s čarobnimi očmi, ki vidijo veliko več kot se zdi. Ona ne zdravi, ona prebuja tisto, kar v nas spi. Hvaležna sem!

Včasih ne zmoremo sami.

Začelo se je v nosečnosti. Funkcionirala sem le nekaj ur v dnevu. Sledili so zdravniški pregledi: srce – ok, tumor – ni, žile – ok, pljuča – ok, živci – ok, psihiatri – ni potrebe po terapiji, hormoni – ok, krvna slika – ok… Kaj je torej?! Jaz ne vem kje je stikalo za luč in kako skuhati polento, pred tem pa sem uspešno vodila podjetje na svetovnem trgu! Partner je moral opustiti terensko delo, ker nisem bila sposobna skrbeti zase, kaj šele za dojenčka. Bownova terapija, psihiater, mentorji, klinična psihosomatika, Barsi, prehrana, prehrambni dodatki, meditacije, TKM, razne energetske tehnike, profesionalne vadbe, masaže, … Super, nekaj od tega deluje, izboljšava za nekaj dni, juhu, ampak finančno, časovno – nemogoče!

Tako smo životarili 8 let in potem… Voce divina – VSE IN ŠE VEČ NA ENEM MESTU. Pri prvem srečanju mi je Barbara med drugim predstavila časovni plan napredka. Po treh mesecih (po planu) se počutim bolje, čez dan ne počivam, ponoči spim, zjutraj se zbudim naspana, otrok mi je rekel: »Takšno mamico sem si želel!«. Vedno bolj skrbim za dom, berem, medtem ko se kuha polenta se igram z mojim fantkom, stikala za luči pa so včasih celo dezinficirana. Kolesarim, hodim na sprehode, govorim z ljudmi, … Ni vsak dan lahkoten, ampak v meni je spet moč, energija ali karkoli to je… ampak JE in še povečuje se.

Adijo tema, adijo megla, adijo depresija, adijo bolečine… Pozdravljena samostojnost. Po 3 MESECIH. In traja… Hvala Barbara! Hvala Jasna!

Imela sem privide, zdravili so me v psihiatrični bolnici. Nihče me ni razumel in skoraj sem obupala nad življenjem. Najprej sem jo slišala peti, potem pa sem jo spoznala na enem dogodku, ko sem osebno pristopila do nje. Obravnavala me je kot bi se poznali že vse življenje in neizmerno potrebo sem čutila, da ji zaupam, kaj se dogaja v mojem življenju. Bala sem se, da bo mislila, da sem nora, a njena toplina mi je vlivala pogum, da sem dobesedno izbruhala kaj mi je ležalo na duši. Pozorno me je poslušala, prebrala moje izvide, se posvetovala s strokovnjaki s katerimi sodeluje in se zelo zavzela za moj primer.

Imela sem občutek, da me razume, sem pa bila v negotovosti, dokler nisva opravili res izčrpne diagnostike, kar mi je tako opogumljajoče razjasnila, realno in odgovorno, da sem od olajšanja samo obsedela in hvaležno jokala. Tako strokovno in požrtvovalno do mojega zdravja, predvsem pa odgovorno, me ni obravnaval še nihče. Jasno me je obvestila, da ni zdravnik, da mnenje strokovnjakov spoštuje in da je njen način podpore drugačen. Vse se je razjasnilo, ko sem sestavila zdrobljene koščke svojega življenja v celoto in ko so prividi dobili svoj razlog in namen obstoja. V sodelovanju z novo strokovnjakinjo (staro sem menjala, ker nisem bila zadovoljna) klasične medicine in njenimi terapijami, sem danes osvobojena, ne le prividov ampak tudi paničnih napadov, paranoj, ekstremnih glavobolov in čustvenih nihanj, ki so se izkazali kot posledica nestabilnega hormonskega sistema, česar nikoli nihče ni omenjal.

Leta nisem imela menstruacije, sedaj jo imam. V to me je vodil nenaden šok ob izgubi mojega ljubljenega očeta, kar me je že pred leti razklalo do te mere, da sem se povsem izgubila. Barbara me je »ujela« nekje na robu in hvaležna sem ji, tudi njeni zunanji sodelavki psihiatrične bolnice Vojnik! Hvaležna sem spoštljivemu in odgovornemu odnosu, ki mi je povrnilo stabilnost in življenje. Hvala obema.

»Mogoče ni moč najpomembnejša, ko se soočaš s težavami, ampak to koga imaš takrat ob sebi.« Ta misel, ki sem jo, niti ne vem več kje prebrala, se mi je v zadnjih letih izkazala za povsem resnično. Naj ima človek še toliko moči za boj, če ob njem ni prave osebe, ki bi mu lahko pri tem pomagala, se bo vse početje izkazalo za jalovo in velikokrat brezpredmetno.

Zase lahko rečem, da sem v ključnem trenutku svojih zdravstvenih težav, imela ob sebi, osebo, ki ji ni bilo vseeno kako se počutim, kako živim in kako bo zgledalo moje življenje z bolezenskim stanjem, ki je bilo s strani medicinskega stališča, zelo neopredeljeno. Vsi, ki jo poznamo vemo, da govorim o gospe Barbari in njenih sodelavcih. Njej gre zahvala, da danes še in mnogo lažje diham na tem našem ljubem svetu.

Pred par leti se je namreč vse skupaj začelo s prehladom (kar je bilo v jesensko zimskem času pri meni nekaj povsem običajnega in praktično nemotečega), ki se je vedno bolj stopnjeval (ko sem vdihnila mi je tako glasno piskalo v prsih, da so to slišali celo moji sodelavci, nos pa čisto zamašen, da sem komaj dihala). Naposled sem obiskala zdravnika, ko sem videla, da se zadeva ne bo izboljšala. Tam so mi povedali, da imam neko do takrat ne preveč poznano virusno obolenje, ki traja predvidoma tri mesece in za to ni zdravil, le običajna: Lekadoli, čajčki, počitek in neka nova zdravila na bio-podlagi za čiščenje nosu. In kot običajno sem vztrajala naprej, a počutje je bilo vse slabše in slabše (grozna utrujenost, vrtoglavice, čuden občutek v glavi, vedno večje sopenje, bolečine v prsih…), zato sem po mesecu dni ponovno obiskala zdravnika, kjer so me pod nujno (v roku 2 ur) napotili k pulmologu, saj sem dihala tako plitvo in kratko, da sem imela občutek, da se bom vsak čas zadušila. In resnici na ljubo bi se mi to lahko zgodilo. Pulmolog se je resnično zavzel zame in za moje stanje, a kljub vsemu prizadevanju ni našel nobenega konkretnega vzroka zakaj so bile stvari tako drastične (v krvi sem imela namreč le še slabih 30% kisika). Vsi pregledi pljuč, dihalnih poti, pa ORL in podobno niso obrodili sadov, kajti kašljanje, težko dihanje in spremljajoče slabosti so se nadaljevali, vse dokler nisem po srečnem spletu okoliščin, prišla do terapij pri gospe Barbari, ki je moje težave odpravila v takšni meri, da danes normalno diham in živim. Na samih terapijah ni bilo ravno videti prijetno, ker se je iz mene, skozi ustno votlino, dobesedno izločalo po nekaj decilitrov gnojne sluzi dnevno (več raje ne bi napisala) in potem je začelo postajati končno bolje. So še obdobja, ko pride do kakšne manjše dihalne stiske, a tokrat vem koga moram imeti takrat ob sebi: koga drugega kot gospo Barbaro. Hvala vam, da lahko diham in živim prav vsak dan.

Barbaro sem spoznala pred tremi leti. K njej sem prišla v stanju popolne izčrpanosti, brez energije in volje do življenja. Doživela sem sindrom izgorelosti. Z njeno pomočjo sem se sestavljala na fizičnem in duhovnem nivoju. Pot do moje največje želje, da bi zanosila spontano, ni bila lahka.

Lani poleti sem začutila, da je pričelo rasti v meni majhno bitjece. Ob tej novici so privreli vsi moji občutki, ki sem jih neprestano tlačila vse življenje. V času nosečnosti sem predelovala ogromno bolečin in strahov. Barbara mi je pomagala pri lajšanju bolečin. Potiskala me je iz cone udobja, da sem se soočala s strahovi, ki sem jih imela v podzavesti.

Hvaležna sem za vsako njeno spodbudno besedo, deljene misli in da mi je stala ob strani ob težkem porodu in po njem. Je srčna in topla oseba in sem vesela, da je bila z menoj, ne samo kot terapevt, ampak tudi kot doula. Priporočam jo vsem bodočim mamicam, nosečnicam in vsem, ki so že postale mamice.

Sem 17-letno dekle iz Brežic. Z vami bi želela podeliti svojo osebno zgodbo kako sem se spopadla z anoreksijo. Vse se je pričelo leta 2020, ko sem pridobila več kilogramov in se v svojem telesu počutila »debelo«. Spremenila sem svoje prehranske navade in se začela več gibati, a je vse to prešlo v ekstreme. Ko sem začela videti svoj napredek sem želela samo še nižje in nižje. Zaradi problemov z želodcem sem odšla na pregled v bolnišnico in zdravnica me je postavila pred dejstvo, da sem zapadla v začetek anoreksije. Takrat se mi je svet obrnil na glavo in začelo se je vse huje in huje. Svojo telovadbo sem povečala, hrano glede kalorijske vrednosti zmanjšala in tako se je začela moja grozna pot.

Vsak dan je bil isti. Moje misli so se vrtele samo o kalorijah, telovadbi in hrani. Vsako živilo sem videla kot slabo. Tudi nekatero sadje in zelenjavo. Moja teža je padala in padala, zato sem bila napotena na pedopsihiatrijo v Ljubljano. Od aprila 2021 sem vsak teden hodila na tehtanja in posvete s svojim dietetikom. Teža je stala na 44 kg skoraj 3 mesece, a kasneje upadla na 42 kg, kar je bila moja najnižja točka in točka na kateri se je v mojem življenju pojavila Barbara.

Za Barbaro in njene terapije se je odločila moja mami. Da me je nanjo prijavila, mi je povedala, ko je že imela rezerviran termin in takrat sem se prestrašila. Nisem bila pripravljena ozdraveti, nisem želela pomoči, zato sem se tudi bala terapije. Iskreno nisem vedela kaj naj pričakujem, a vse kar sem imela v mislih je to, da ne bom dopustila da me ozdravi.

Pred prvo terapijo sem imela v Ljubljani pregled na oddelku pri zdravnici in posvet pri dietetiku, zato sem bila še bolj psihično izčrpana. Nikoli ne bom pozabila občutka, ki sem ga doživela, ko sem prvič prestopila prag prostora Voce divina. Najprej sem zagledala Jasno in kužka Ota, katera sta mi že dala nek občutek varnosti in topline. Kasneje pa sem odšla k Barbari. Ko sem jo zagledala sem vedela, da bo to oseba, ki me bo spravila na prave tire in tako je tudi bilo. Prva terapija je bila samo pogovorna, a zelo čustvena, saj smo predelali skoraj celo moje življenje. Po koncu terapije sem bila izčrpana psihično in kasneje tudi fizično, a to v dobrem smislu.

Napočil je čas, ko sem odšla na morje in tam se je v moji glavi spreobrnila vsaka misel. Pustila sem si jesti, uživala in jedla vse česar sem se prej bala. Takrat se je začela moja pot all-in zdravljenja in prepričana sem, da je to vse bilo prav zaradi Barbare. Odkar sem bila na njeni prvi terapiji je bilo vse drugače. Kilogrami so se premikali navzgor, čeprav malo previsoko za tako kratki čas, a najbolj pomembno je to, so se.

V času do druge terapije sem tehtala skoraj 10 kg več. Nazaj je prišla moja energija, moja čustva, dobra volja, lepi občutki, užitki do hrane in ljubezen same do sebe. Zaradi nje, sem pustila za sabo slabe ljudi, ki so me vlekli navzdol in mi dajali slabo energijo ter k sebi spustila ljudi, za katere nisem vedela, da bodo v mojem življenju tako pomembni. To so osebe, ki so mi zraven nje pomagale najti pot do zdravja. To je moja družina, moji prijatelji, ki sem jih zaradi bolezni odrivala ter prijatelj, ki se je izkazalo, da so bili češnjica na vrhu torte in ne morem opisati kako sem za vse njih hvaležna.

Ko sem prišla na terapijo, je bila Barbara navdušena in ponosna name, kar mi je dalo še dodatno motivacijo. Govorili sva o zdravju, ljubezni in družini. Po terapiji sem bila kot nov človek. Ko pa so kilogrami samo naraščali in naraščali pa je moja ljubezen same do sebe spet malo uplahnila. Ponovno sem se videla grozno in komaj sem čakala na novo terapijo. Moj največji problem je moj trebušček. Vem, da je zato tukaj, da me obvaruje, a enostavno tega ne morem sprejeti. Povedala sem ji kaj me najbolj muči in z mano se je spopadla s tem problemom. Naredili sva terapijo, ki je bila večinoma za moj trebušček in še danes vsak dan mislim nanjo.

Zaradi Barbare sem tukaj, kjer sem. Zdrava, srečna in polna ljubezni. Stara Žana.

Že iz otroštva sem se soočala s situacijami v katere so bile vpletene energije, astralna projekcija, obiski različnih bitij in odpiranje kanalov. Ker tega kot otrok nisem znala nadzorovati in pravilno usmerjati, sem se začela v tej smeri tekom OŠ in SŠ tudi izobraževati in prebirati literaturo. Slej ko prej sem naletela na različne ponudbe ljudi, ki so se mi predstavili kot duhovni učitelji in so izrazili željo, da mi pomagajo ter me vodijo na moji poti.

Tekom SŠ so se duhovne ter zdravstvene težave stopnjevale. Nad dogajanjem nisem imela kontrole, zato je prišlo tudi do fizičnih posledic in obsedenosti. V tistem trenutku sem prišla v stik s takratno duhovno učiteljico, ki mi je pomagala iz situacije v katero sem se pahnila sama. Takratno sodelovanje s to osebo se mi je zdelo potrebno in dobrodošlo. Vendar se je čez nekaj let zgodba spremenila.

Pred kratkim sem se s pomočjo terapij in vodenja Barbare Vodnik uspela odcepit in rešit povezave s to osebo, ki se je hranila in uporabljala mojo energijo za svoje (ne)dobronamerno delo. V času, ko sem svojo energijo posojala, sem imela omejen dostop do znanja/sposobnosti, počutje pa se je iz dneva v dan slabšalo pri čemer si sama nisem uspela pomagat in se tega rešiti na pravi način. Ker je psihofizično stanje telesa in tudi energijsko ravnovesje povezano z zdravstvenimi težavami, sem v teh obdobjih imela slabše fizično počutje, razne bolezni in zaplete. Zatem, ko sem s pomočjo vodenja Barbare ponovno zavarovala, prečistila in našla lastno energijsko ravnovesje, so se tudi vsa ostala področja življenja pričela stabilizirat, ter izboljševat.

Na poti duhovne in osebnostne rasti naletimo na ogromno različnih učiteljev, pri čemer moramo kritično ocenit kaj nam lahko ta oseba v danem trenutku ponudi in če je primerno za nas. Prav tako pa moramo biti ves čas ozaveščen in pozorni, kdaj nastopi trenutek odhoda in pričetek nove zgodbe. Vesela in hvaležna sem za individualne terapije, vodenje in usmerjanje v prostorih Voce divine pod taktirko gospe Vodnik, ki predstavlja razgledano, ozaveščeno in odprto osebnost, kot se za duhovnega učitelja tudi spodobi.

Bolj kot z diagnozo rak, se je moja draga mamica bojevala sama s sabo, s svojo preteklostjo in številnimi strahovi. Vedeli smo, da ozdravitev ni možna, smo pa zanjo želeli narediti vse, kar lahko, da bi, ko pride čas, lahko čim bolj mirno odšla. K Barbari sem sama pred tem na terapije hodila že kar nekaj časa in bila izredno zadovoljna, zato sem mami za rojstni dan podarila paket terapij. Težko je opisati spremembe, ker je to nekaj, kar se predvsem čuti.

Mami je z Barbarino pomočjo uspela odložiti marsikatero breme preteklosti, dobila odgovore na mnoga vprašanja in se pomirila z ljudmi, ki jih ni več, predvsem pa sama s sabo. Glede na diagnozo smo vedeli, da odhod ne bo enostaven, saj bo počasen, verjetno v bolnici, ko bo priklenjena na respirator in cevke in glede na situacijo s covidom, verjetno sama, saj obiski v tem času niso bili dovoljeni. Z mojim očetom sva se bala, da bo odhod težak tudi zato, ker ne bo želela »spustiti«, ker se bo oklepala življenja in tega, kar bo pustila za sabo.

Ne glede na to, da mi je hudo, ker je ni več (spomini so še vedno sveži), sem neizmerno hvaležna, da je odšla na najlepši možen način. Hitro, brez oklepanja, brez bolečin in v družbi (mojega) očeta in mene, ki sem bila isti čas z njo v mislih, saj sem čutila, da odhaja. Spustila je vse, kar je bilo zemeljskega, začutila, da je čas, da gre in se mirno poslovila. Barbari sva neizmerno hvaležna za vse, kar ji je dala, predvsem pa priložnost, da spokojno odide; pravzaprav verjamem, da je odšla naravnost veličastno, kot ji tudi pritiče.

SIMONA

Barbara mi je s svojim neprecenljivim znanjem, glasbeno širino in globokim razumevanjem življenja pokazala, da je moj glas orodje, ki ga imam vedno pri sebi in mi lahko služi tudi pri razbijanju notranjih napetosti in vzpostavljanju ponovne harmonije v telesu.

VLADIMIRA

Druženje z Barbaro je drugačno. Razdaja se brezpogojno, zdravi naše duše z brezpogojno ljubeznijo. Njen pogled je širši, saj zna pogledati iz več zornih kotov in na koncu se zdi, da težav in problemov ni več. Tudi, če misliš, da nimaš posluha za petje, te prepriča, da ga imaš. Ker zna izvabiti glas iz srca in duše, tvoj glas, ki ga še ne poznaš. Pomaga ti ga spoznati, uglasiti in lahko poješ, če želiš. Preprosto. Želiš si, da bi bila pevska ura vsak dan…

ROSSANA

Na osebne terapije ter tudi skupinske meditacije sem začela hoditi leta 2018 in če sem do takrat mislila, da nekaj vem o sebi, sem s pomočjo njenega pristopa začela spoznavati nesluteno širino in globino vsega, kar lahko vpliva na to, da imamo zdravstvene, psihične ali katere druge težave ali pa da smo se enostavno le zataknili in ne moremo naprej.

Barbara zna, s s svojim ogromnim znanjem, nežno in zelo materinsko pristopiti ter ti tako razširiti vpogled vase. Z njeno pomočjo sem se tako začela soočati z različnimi vzroki svojih težav in raziskovati svojo notranjost ter spreminjati sebe in tudi pogled na vse, kar me obdaja. V tem času sem res veliko stvari odkrila in razrešila pri sebi ter sem ji za vso oporo in podporo, katero mi nudi, neizmerno hvaležna. Ne bom pretiravala, če rečem, da sem v dveh letih postala čisto druga oseba; boljša seveda.

TINA KRAJNC

Barbara me skrbno vodi skozi proces odkrivanja same sebe. Potrebno se ji je samo prepustiti, ji prisluhniti in odkriti globine, ki jih ponuja njeno znanje in izkušnje.

SAŠA

Do sedaj sem bila pri Barbari dvakrat in mi je zelo všeč. Že prvič sem začutila, da je to nekaj, kar je dobro zame. Barbara je bila tako preprosta in človeška, da sem čutila, da se mi lahko nekaj odpre v življenju. Dobila sem zaupanje vanjo in v njeno delo. Se veselim nadaljevanja…

POLONA

Z rahločutnostjo, tankočutnostjo, z znanjem, ki ga premore, profesionalnostjo in z visokimi moralnimi standardi je Barbara edinstvena.

MIRELA SMAJIĆ

Barbara Vodnik je izjemna ženska – ena izmed najbolj srčnih oseb, ki sem jo prvič spoznala na dogodku, ki ga je prav ona organizirala, izpeljala in odpela na najvišji ravni. Nikoli ne bom pozabila njene takratne pomoči in podpore, saj sem bila prvič v vlogi voditeljice in povezovalke glasbeno literarnega dogodka, ki se je zgodil v viteški dvorani Brežice pred več kot 200 ljudi.

S svojo milino in toplino mi je takoj zlezla pod kožo in se mi za vedno zasidrala v srce. Tudi sicer je, v njeni prisotnosti mogoče spoznati svojo najboljšo različico. Preprosto zna priklicati tisto, kar najbolj sije v vsakem izmed nas, a je kot največji zaklad skrito globoko v našem notranjem svetu.

Imela sem jo priložnost opazovati, kako kot glasbena terapevtka in mentorica z neskončno potrpežljivostjo, podporo in ljubeznijo spremlja in spodbuja razvoj svojih varovancev. Spoznala in doživela sem jo kot profesionalko, ki resnično sledi svojem srcu ter uresničuje svoje življenjsko poslanstvo na področju umetniškega petja, pevskega mentorstva in vibracijskega zdravilstva.

Kot zdravilka mi je pomagala, da sem uspela preseči nekatere energijske blokade in me opolnomočila, da sem bolj pogumno začela slediti svoji življenjski viziji. Barbara, hvala ti za vse, kar delaš s svojim velikim srcem! V največjo čast mi bo sodelovati s tabo tudi v prihodnje, veselim pa se tudi naslednje terapevtsko zdravilne izkušnje, v katero me boš tako kot vedno varno popeljala in omogočila naslednji življenjski preboj. Rada te imam.

INES

Barbara je terapevtka, ki združuje vse lastnosti najodličnejših. Zna videti v globino, prisluhniti in začutiti človeka, ki ga ima pred seboj. Dela z mehkobo in nežnostjo, prepleteno z veliko močjo in odgovornostjo do tega kar počne. Je mojstrica področja vibracijske medicine in zdravljenja z zvokom.

Barbara živi svoje poslanstvo in spremlja človeka, tudi ko zapusti njeno terapijo. Njen cilj je opolnomočiti človeka, da lahko na novo zaživi in se osvobodi v skladu s potjo posameznika. Sama jo dojemam kot pomembnega vodnika na moji poti, ki me zna usmerjati in mi dajati podporo, da bo moje telo lahko ponovno vzcvetelo v harmoniji. Vem, da ji lahko zaupam, počutim se varno v njeni bližini, kar je izjemnega pomena pri celotnem procesu zdravljenja.

JASNA

Ko pride v tvoje življenje nekdo, ki mu je mar, RES mar zate, ki te sprejme točno takega kot si, ki te pogleda, res pogleda v oči, ki vidi tisto, kar je vsem dobro skrito, ki ima srčno željo pomagat, da tisto dobro skrito pride na dan, ki ima ogromno znanj in sposobnosti, da to lahko naredi, ki ima pogum, da te pritisne ob zid tvojih omejitev in vzorcev, ne glede na posledice zanj, ki ponudi toplo dlan, da vstaneš po tem, ko si sesut na tleh, ki ne obupa nad tabo, ki verjame vate bolj kot ti sam, ki se zaveda, da živimo na zemlji in ne v oblakih, ki točno vé kaj in kdaj dela, ki postavi vsako besedo, kaj besedo, vsako črko na pravo mesto, ki ne sadi samo rožice brez trnjev, ki jasno pove, da ne bo lahka pot a je vredno stopit nanjo, ki mu zaupaš, ki daje »domače naloge«, da delaš in ne zaspiš pri prvem uspehu, ki ti pomaga, da narediš korake, ki so bili še pred pol leta iluzija, ki te spodbuja, da ne odnehaš in da premaguješ vedno nove izzive, ki deluje srčno, odgovorno in ponižno do življenja samega, ki mu uspe ta OGROMNA sprememba v samo enem letu.

Prav tako pa vem, da bom z njeno pomočjo naslednje leto še boljša verzija sebe. HVALA draga Barbara za rože in trnje, za smeh in jok, za glasbo in tišino, za VSE… brez tebe in tvojega dela danes ne bi bila tu in to, kar sem… brez tebe ne bi naredila vseh zame nepojmljivih korakov… brez tebe se ne bi spet smejala s smehom, ki seže do oči… brez tebe ne bi začela jokat… brez tebe bi bila še vedno živ mrlič, ki ne čuti, ker se je zaradi preživetja obdal z zidovi…

V večnost sem ti hvaležna za vse, kar tako srčno in nesebično deliš med nas!

URŠKA

Z Barbaro ni šale. Ob mojem prvem obisku ni potrebovala niti 10 minut da me je – skeptika – pustila brez besed. Barbara ni ena izmed tisočih samooklicanih zdravilcev z izobešenimi diplomami na steni – rojena je z redkim darom in je avtentična strokovnjakinja. Na misel mi ne pride, da bi se obrnila na koga drugega. Hvala draga Barbara, da si me predstavila samo sebi. Sploh nisem vedela s kako močno osebo v sebi živim vsak dan. Želim si, da bi se tega zavedali tudi drugi. Priporočam te z vsem spoštovanjem.

MELITA

Osvobajanje glasu z Barbaro je čudovito potovanje do otroka v nas, ki je radostno in na ves glas prepeval in ljubil. Z glasom si lahko dvignemo vibracijo celic našega telesa in pomagamo vzpostaviti harmonijo v fizičnem telesu in čustvih. Barbara te s svojim neizmerno lepim glasom in zvokom njenih instrumentov popelje v pozabljeno preteklost, da se ponovno spomniš občutkov, ki ti pomagajo prebuditi Žensko v tebi. Vsaka individualna ura ali delavnica z Barbaro je čarobna.

VESNA BABIĆ

K Barbari Vodnik sem prišla kot popoln začetnik, po priporočilu drugih. V enem letu sem dobila celostno obravnavo ter vpogled v dinamiko in sinergijo glasbe s telesom. Barbara je čuječa učiteljica, ki me je popeljala v nove svetove in obudila že pozabljene. Nepozabne so tudi skupinske meditacije, kjer sem se nepričakovano navdušila še za igranje klaviatur, kar bo nedvomno pripomoglo k še boljšemu napredovanju v petju. Zelo priporočam vsem, ki se podajajo na glasbeno pot, profesionalno ali samo za hobi, saj atelje Voce divina v nadaljevanju ponuja tudi priložnosti vokalnih spremljav, za kar so organizirane avdicije.

NATAŠA

Zelo sem hvaležna, ker mi je konec leta 2018 življenje na pot pripeljalo Barbaro. Bila sem v precejšnji notranji stiski in Barbara je bila prva oseba, ki sem ji zmogla zaupati. Od takrat redno prihajam v atelje Voce divina, bodisi na individualna srečanja, bodisi na skupinska osvobajanja z glasom. Pred kratkim pa sem šla prvič na individualno holistično petje in zelo mi je bilo všeč. Barbara je oseba, ki izžareva ogromno topline, razumevanja, sočutja ter ima res neverjetno širino duha in znanj.

KATARINA M.

Barbara Vodnik je izjemno tankočutna terapevtka, ki s svojim obširnim znanjem in intuicijo pri vsakomur najde vzrok težav in ga tako na energijski ravni kot z nasveti pomaga odpraviti. Vidi klientov potencial, ga podpre na pravi način, mu stoji ob strani pri raztapljanju blokad in ga spodbuja na njegovi poti iskanja in izražanja samega sebe v svetu.

REBEKA MATIČEVIĆ

Barbara je kot sonce tiste galaksije, ki je z umom ne moremo najti, pridemo pa do nje lahko samo s srcem. Ker njeno je tako veliko, da se za vsakogar najde prostor in tako nesebično, da se najbolj pogumni postanejo ponižni. Preprosto je luč, ki zasveti, ko misliš, da je že povsod zmanjkalo elektrike.

Njeno delo je predano in usmerjeno, da pomaga človeku najti odgovore, ki mu jih um in okolica ne znajo podati. Zdravi telo in duha hkrati, nudi rešilno bilko, ko jo najbolj potrebuješ. Je kot svetilnik, ki te nežno porine na pot, ki si jo morda med tokom življenja izgubil in take svetilnike nujno potrebujemo. Vsekakor velik prispevek posamezniku in okolici.

SARA J.

Barbarin glas je poklon Stvarstvu! Njena mesečna meditativna srečanja podprejo fizična in energijska telesa vaše lastne manifestacije, da zmorete odpreti srce, zbistriti um in pogledati eni in edini resnici v oči. Priporočam iz vsega srca.

V KOLIKOR BI Z NAMI ŽELELI PODELITI SVOJO OSEBNO IZKUŠNJO Z BARBARO, SODELAVCI ALI DELOM V NAŠEM ATELJEJU – DOBRODOŠLI! 

Svoje mnenje nam lahko pošljete na naš elektronski naslov pr@vocedivina.si.