window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-4F4FYQJ2E8');
Loading Events

NESSI GOMES – PRVIČ V SLOVENIJI

Akustični koncert

V sklopu svoje evropske turneje, v Slovenijo prvič prihaja ena najuspešnejših in svetovno priznanih glasbenic, Nessi Gomes.

Pevka portugalsko-britanskega rodu, izjemna tekstopiska in avtorica, nam bo ustvarila vokalno popotovanje, skozi njej edinstveno in v dušo segajoče interpretiranje izpovedne, avtorske glasbe, kot tudi tradicionalne portugalske glasbe (Fado), za katero pravi, da je čustvena in »večja od Življenja«.

Le to je odela v »navdih« sodobne angleške glasbe, ki nam jo bo predstavila v sinergiji prepleta avtorskega albuma »Diamonds & Demons«, s katerim v ljudeh prebuja globoka, notranja potovanja na krilih zgodb življenja, o katerih prepeva s pridihom čarobnega, nezemeljskega. 

Z ljubeznijo in globokim spoštovanjem se preda izpovedni glasbi in vibracije »hipnotičnih tonov« poslušalcem omogočajo, da se z Nessi preprosto zlijejo v nepozabno, zvočno odisejo. 

Album »Diamonds & Demons« razkriva pristno in iskreno iskanje Svetlobe, globine, upanja in Resnice. Je iskanje umetnosti, Ljubezni in zaupanja!

V intimnem okolju Hribarjeve dvorane Ljubljanskega gradu vam pripravljamo večer »za Dušo«.

 

O NESSI GOMES

Pevka in avtorica Nessi Gomes, rojena na majhnem angleškem otoku Guernsey v portugalski družini, pri kateri se izraža vpliv obeh strani svoje narodnosti, je združila tradicionalno, čustveno in življenjsko noto ljudske glasbe Fado z britanskimi sodobnimi ritmi. 

Njen priznani prvenec Diamonds & Demons (Diamanti & Demoni) je izšel oktobra 2016 in požel veliko medijske pozornosti ter radijske podpore v Evropi in Združenem kraljestvu. Od takrat je igrala v več kot 30-ih državah. Vzporedno je ustvarila vedno bolj razširjene delavnice in odmike imenovane Vocal Odyssey (Vokalna Odiseja), ki udeležence spodbujajo k srečanju z duhom svojega Glasu. Pod njenim vodstvom je ta proces doživelo že na tisoče ljudi.  

Omenjen prvenec glasbenice, skladateljice in tekstopiske Nessi Gomes izraža redko iznajdljivost in pristno lepoto. Pripovedi o temi in svetlobi omogočajo globlje raziskovanje človeškega stanja, psihe, kolektivnih strahov in muk. Nessi in njen producent Duncan Bridgeman (»1 Giant Leap«) sta skupaj našla pot v razburkano srce in dušo umetnice. Album je bil posnet po uspešni kampanji zbiranja sredstev aprila 2015, med katero je bilo zbranih več kot 50.000 dolarjev. Po kampanji je Nessi odpotovala na turnejo in v zadnjih šestih letih igrala v 25 evropskih državah, vključno z velikimi evropskimi festivali.

Njen prvenec razkriva pristno in iskreno iskanje svetlobe, globine, upanja in resnice. Priložnost imamo izkusiti umetniško iskanje ljubezni in zaupanja. Gre za serijo zapleteno dodelanih, strašljivo atmosferičnih in bujno teksturiranih avant-balad. To je glasbenica, katere delo se v esenci navezuje na njene bolečine in izraža vzporednice z Björk in Kate Bush, vendar je pri tem edinstveno samosvoja, s portugalskimi pridihi ter namigi o upanju in strahu. 

GLASBA & VIDEO:

Nessi Gomes & Orchestra – All Related – Live @ St James, Guernsey

Nessi Gomes – All Related (Lyric Video)

Nessi Gomes – Hold My Hand @Live 10/2016

Nessi Gomes – These Walls

Nessi Gomes – Falling Birds @ Live in Portugal (Sines Festival) July 2017

Nessi Gomes – As You Will (Hine Ani)

Nessi Gomes – Novo Amanhecer

Nessi Gomes – As You Will (Hine Ani) @ Live In Amsterdam (July 2022)

Zoë & Nessi Gomes – The Valley Below

Več o Nessi: www.nessigomesmusic.com

 

Na voljo samo 200 vstopnic.

 

Vrata prizorišča: 18:00

Začetek koncerta: 19:00

Prihod do Ljubljanskega gradu:

Zaradi omejitve parkirnih mest na Ljubljanskem gradu, priporočamo javni prevoz do gradu. Ljubljanski grad za morebitne globe zaradi napačnega parkiranja ne odgovarja. 

Spremljaj podrobnosti o koncertu: 

https://facebook.com/vocedivina.si

https://instagram.com/vocedivina.si 

 

“Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim Si.” (Petrol, Pošta Slovenije, OMW, Big Bang, 3dva trafike, …).

 

 

Go to Top