window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-4F4FYQJ2E8');
Loading dogodki

S flow jogo do odkrivanja resničnega sebe

Vabljeni vsak četrtek med 18. in 19.30 uro v dvorano Zavoda Glas Ljubljana

Poleg telesnega aspekta joge, krepitve fizične moči telesa in povečanja njegove gibljivosti, se bomo posebej osredotočali na:

  • odkrivanje duhovnega aspekta prakse joge,
  • spoznavanje samega sebe,
  • notranji mir,
  • zavedanje, da lahko sami vplivamo na odnos do okoliščin,
  • kako z mislimi biti v sedanjosti in
  • kako s prakso joge zmanjšamo količino stresa.

 

Zakaj flow joga?

Flow joga je oblika jogijske vadbe, pri kateri je prehajanje med posameznimi telesnimi položaji (asanami) tekoče ter usklajeno z dihom (zato tudi ime flow). Ponuja veliko raznolikosti, kreativnosti in skozi dinamično gibanje gradi na gibljivosti, moči in sposobnosti umiritve uma.

Joga je iskanje ravnovesja na fizičnem, mentalnem in emocionalnem nivoju. S fizično prakso krepimo mišično-skeletni sistem, uravnovesimo živčni, imunski, endokrini sistem, medtem ko s prakso pranajame (to so različne tehnike dihanja oziroma nadzora nad prano – življenjsko energijo), koncentracijo in meditacijo uravnovesimo naša čustva, mišljenje, dojemanje in obnašanje.

Gre za potovanje navznoter, da odstranimo vse vloge, ki jih igramo v življenju in se dokopljemo do resničnega »jaza«, do tega kar resnično smo.

 

Čaka vas

prijeten ambient z glasbo, s svečkami in kadili. Ob okusnem čaju in prigrizkih pa tudi klepet o mogočnosti joge in njenih učinkih na človeka.

 

Prijava

Prijave sprejemamo na info@vocedivina.si ali na telefonsko številko +386 51 672 217.

Cena: 12€/obisk

V kolikor bo skupina zainteresirana, bomo organizirali 2 termina v tednu, cena v tem primeru je 10€/obisk. Izmenjavo uredite na srečanju.

 

Potrebujete

 

Kdo je Monika Klinar?

Pred šestimi leti sem po naključju izbrala popotniško potovanje po Indiji, kjer sem se v okviru ajurvedskega programa prvič srečala s prakso joge. Jutranje prebujanje z jogo me je tako navdušilo, da sem po vrnitvi nadaljevala obiskovanje prakse joge pri učiteljici Maruši Fajfar. Leta skupinskih ur, kjer je bil moj fokus predvsem fizična praksa, gibljivost telesa ter navduševanje nad zahtevnejšimi asanami (telesnimi položaji), so prinesla iskanje po nekaj več, željo po odkrivanju, kaj vse se skriva v konceptu joge.

Obiskovala sem učiteljski tečaj joge, šole joge RYS Joga Do, program Hatha yoga – level 1, katerega nosilec je učitelj Robert Hönn. Prvi vikend obiskovanja tečaja sem spoznala, da sem po vseh teh letih jogijske prakse na področju umiritve uma, spoznavanja same sebe, kdo dejansko sem, razvoja osebne prakse, meditacije, povezovanja diha, giba in pozornosti, jogijske filozofije, anatomije … bolj ali manj na začetku.

Naključje, mogoče usoda, je prinesla poleg vpisa v tečaj, tudi priliko za predajanje mojega jogijskega znanja. Za mano je tako leto intenzivnega učenja in poučevanja, ki me zelo osrečuje, polni z zadovoljstvom, ko vidim, kako s pomočjo joge vadeči sprejemajo sami sebe, raziskujejo notranje zavedanje ter se z umirjenostjo uma soočajo z izzivi, ki jih prinaša vsakodnevno življenje. Letos se moje izobraževanju nadaljuje z nadaljevalnim učiteljskim tečajem joge.

Go to Top