»Povej mi, a bom pozabil. Pokaži mi in se bom morda spomnil. Dopusti, da naredim sam, pa bom znal.«

Konfucij

PREDAJA ZNANJ

V Akademiji Voce divina nudimo izobraževanja z izjemno širokim spektrom tematik, ki slušateljem prinašajo globoke osebne premike in znatno pripomorejo k osvobajanju vzorcev delovanja.

V zmeraj večji množici znanj, pristopov, poti in učiteljev premnogi hrepenijo po konkretnem izkustvu, uporabnih znanjih in prepletu vsega, kot temelju povsem realnega življenja tukaj in sedaj. Da zmoremo soočenje stvarnega in nestvarnega, je nujen preplet srčnosti, izkušenj, strokovnosti in celostnega pristopa.

Izobraževanja in tečaje pripravljamo ob podpori izkušenih strokovnjakov iz različnih področij, s katerimi vam nudimo mnogo duhovne podpore na poti izgradnje osebnega poslanstva.

 

AKADEMIJA ZA OSEBNI RAZVOJ IN OPOLNOMOČENJE

Akademija Voce divina na stežaj odpira vrata izobraževanjem in izpopolnjevanjem na področju osebne in duhovne rasti, samopodpore, samozdravljenja, svetovanja in samoaktivacije.

Skozi neformalne oblike izobraževanj ali mentorske podpore vašemu individualnemu delu, se je moč udeležiti krajših in daljših izkustveno izobraževalnih programov, ki vam nudijo nova znanja, mentorsko oporo, ozaveščanje in osvobajanje, nova spoznanja ter spodbudo pri raziskovanju davno pozabljenega, skritega vidnemu in slišnemu.

Vabljeni, da preberete več podrobnosti o programih in se glede na vaš življenjski slog, tempo, zmožnosti in hrepenenja, odločite kateri vam najbolje ustreza.

ACADEMIA VOCE DIVINA

Pot vibracijskega učitelja, svetovalca vibracijske medicine, poslušalca, mentorja je pot učenja in poslušanja najprej sebe, skozi porojevanje lastnih izkustev in pripravljenosti Videti in Slišati. Je pot raziskovanja, odprtosti in sprejemanja vsega, kar v moje življenje, ki se odvija znotraj elektromagnetnega polja, vstopi ali izstopi.

Vibracijska transformacija je temelj vsakega izkustveno izobraževalnega popotovanja, vsakomur določena v zapisu Glasu in vibracije Izvora, katero dosežemo s pomočjo tako zemeljskih kot tudi duhovnih znanj, saj vse vibrira, vse oddaja frekvenco. Sleherna misel, beseda in dejanje, ki se znotraj EMP – elektromagnetnega polja preoblikuje in zori v najvišje dobro vsakega izmed nas, je orodje pri opravljanju namena in poslanstva.

Širina znanj zaobjetih ob poti zorenja, pa nudi celostno – holistično doživljanje potovanja in nadaljnjega dela.

 • Si morda kdaj začutil/a, da bi želel/a pomagati sebi ali sočloveku, ki se je na poti življenja izgubil, utrudil ali spoznal/a, da je v silnem hrepenenju po »lepšem in boljšem« izbral pot, ki ne vibrira v skladu z njegovimi danostmi, zmožnostmi, sposobnostmi in mu neskladnost ustvarja disharmonije energijskega sistema, ki je gonilna sila našega telesnega in duševnega zdravja?
 • Si morda kdaj zahrepenel/a, da bi s pomočjo starodavnih, komplementarnih, integrativnih kot tudi klasičnih znanj in pristopov skozi sebe oblikoval/a vibracijsko dovolj stabilno in pretočno osebo, ki se bo s srčnostjo in vero v dobro, podala na prostrana morja Življenja, med valove in čeri kot svetilnik dušam, ki prihajajo iz različnih smeri, z različno prehojenimi potmi in različnimi poslanstvi v tem zemeljskem življenju?
 • Te pritegne področje duhovne, vibracijske medicine in energijske kirurgije, ki s pomočjo tako znanosti kot osebnostno duhovnega razvoja predstavlja celostno asistenco na poti krepitve energijsko fizične skladnosti in harmoničnosti?
 • Si pripravljen/a sprejeti odgovornost za svoje življenje, lastno transformacijo ter v duhu spoštovanja dopustiti, da se vse dogaja v zate pravem času in prostoru, v tvoje najvišje dobro in najvišje dobro vseh okoli tebe?

Potem je ta nagovor zate!

 • Tudi, če nisi v tem trenutku povsem prepričan/a, da je ta pot tvoja, morda pa ti pomaga ozavestiti katera je resnično prava.
 • Morda ti zanimanje sporoči, kam naprej!
 • Morda v tebi prebudi davno pozabljena hrepenenja in zanimanja.
 • Morda potrebuješ trenutek aktivacije živeče iskre, ki je plašno tlela v letih življenja.
 • Morda pa je nagovor namenjen temu, da se soočiš z resnico, ki v tebi zori in čaka, da se osvobodi, da se udejanji. Zapis slednjega nosimo v svojem energijskem polju, saj je naša popotnica in naloga, ki se bo tekom življenja na različne načine trudila opozoriti nase. Tega ni moč dopisati, niti skrivoma izbrisati. Preprosto je ali pa ni. A zgolj to ni dovolj.

Izkušnje na poteh do cilja so učitelj, ki izmojstri vsakogar, ki se preda svojemu poslanstvu celostno in z zavedanjem, da je nenehni razvoj edina stalnica zemeljskega življenja, ki ne teži k popolnosti ali razsvetljenju, ampak osvobajanju in opolnomočenju.

Za slednje pa je potreben tudi čas. Ljudje za svoj naravni razvoj potrebujemo zelo malo, predvsem srčnost in iskreno zaupanje vase in tistega, ki nas vodi. Mnogo je učiteljev, pot pa tista stalnica, ki oblikuje učenca.

Izbirate lahko med 1 (basic), 2 (advanced) ali 3 (master) letnim programom in dodatnim enoletnim poglobljenim obdobjem specializacije izbranega področja. Vsak letnik traja od vključno oktobra do vključno junija. 
O posameznih programih lahko več preberete v nadaljevanju. Ob morebitnih individualnih dilemah vam z veseljem svetujemo na academia@vocedivina.si.

ACADEMIA VOCE DIVINA »BASIC CLASS«:

9 modulov – POGOJ JE OSEBNI RAZGOVOR

Program »BASIC CLASS« je namenjen:

 • Vsem, ki bi se podali na pot samozdravljenja, raziskovanja, imate razne izzive s fizičnim zdravjem, vam je svet alternativnih pristopov in duhovnih znanj še ne poznan ali premalo poznan in bi si radi odprli, podprli notranjo širino.
 • Vsem, ki se počutite tujec v svoji primarni družini, se »borite« za preživetje in obstoj, ste v poplavi »duhovnih« ponudnikov zmedeni in je vaše edino okno v svet pisana beseda, ki vas ne podpre dovolj na poti praktične realizacije.
 • Vsem, ki ne veste kako se lotiti načrtovanja poti, da najdete pot vase itd.
  Posamezne teme bodo primerno prilagojene in namenjene osvobajanju in začetnim korakom izbrane poti.
 • Vsem, ki želite teorijo uporabiti in preizkusiti, se izpopolniti in razširiti svoja temeljna znanja.
 • Toplo priporočamo vsem, ki se spopadate (ali se spopadajo vaši bližnji) z raznimi oblikami zdravljenj v teku in kroničnim bolnikom.
 • Vsem, ki imate težave z materialno pretočnostjo lastnega obilja.
 • Vsem z oteženo primarno družino, okoljem v katerem ste odraščali in ste v primežu izzivov sestopa iz ustaljenih vzorcev.
 • Vsem, ki še ne poznate svoje »osebne izkaznice«, »odtisa in baze lastnih podatkov«, s katerimi ste se podali na pot življenja z nalogo, da slednje nadgradite in izpopolnite po najboljših močeh.
 • Vsem tistim, ki bi se radi vključili v program, pa še niste povsem prepričani, kam vas pot življenja pelje in pri svojih korakih in srečanjih terapevtskega značaja, potrebujete oporo in vodstvo.

Program »BASIC CLASS« traja eno študijsko leto, ki ga lahko nadaljuješ v dvoletni program in se dodatno poglobiš v določene izbrane teme. Sicer pa leto zaključiš s »projektno nalogo« potovanja vase – lastnega največjega izziva, ki ga do sedaj še nisi zmogel/a opolnomočiti in ti predstavlja izziv in največjo težino obenem.

ACADEMIA VOCE DIVINA »ADVANCED CLASS«:

9 modulov – POGOJ JE OPRAVLJENA ACADEMIA »BASIC CLASS«

Program »ADVANCED CLASS« je namenjen:

 • Vsem, ki ste se po poti samozdravljenja, raziskovanja, osebne in duhovne rasti že podali in jo dodatno tudi sami raziskovali.
 • Tistim, ki vam zavedanje o pomembnosti ne le telesnega, ampak predvsem vibracijskega razvoja ni tuje in želite o misteriju »NOTRANJEGA MOJSTRA«, samoaktivacije, potovanja skozi poglobljene tematike osebnega zorenja, praktičnih primerov in razreševanja zahtevnejših situacijskih postavitev, izvedeti še kaj več. Teme bodo primerno poglobljene in namenjene nadgradnji osvobajanja in poglobljeni osebni rasti.
 • Tistim, ki že poglobljeno raziskujete stik s svojim poslanstvom tukaj in sedaj.
 • Vsem, ki ste pripravljeni poseči v globine svojih medosebnih odnosov izven primarne družine (prijatelji, partnerstvo, službeno družbeni odnosi, …).
 • Vsem, ki kreirate in ustvarjate bolj pretočne misli, besede in dejanja ter ste dosegli notranje opolnomočenje zavedanja pomembnosti lastne transformacije.
 • Tistim, ki se zavedate, da je poti in učiteljev lahko več, da je čas relativen in da imamo vedno možnost izbire.
 • Vsem tistim, ki se že zavedate lastne zmožnosti subjektivnega in objektivnega, saj je slednje osnova, za gradnjo lastne odgovornosti do življenja
 • Vsem tistim, ki imajo še mnoga vprašanja, mnoge izzive v odnosih do sebe in lastnega Glasu (ki ni namenjen le prepevanju), lastnega imunskega sistema (temelj zdravja), se morebiti soočajo z izzivom lastnega odnosa do osebnega izraza svetu skozi lastne talente.
 • Vsem, ki se ne bojijo, da bi nekaj storili prvič ali se preizkusili v nečem, v kar so dolgo verjeli, da ne zmorejo.
 • Zelo primeren je za vse tiste, ki si želijo poglobljene osebne gradnje, holističen pristop do sebe in bi z znanji radi vibrirali v skladu z razvojem svojega življenja kot tudi časa, v katerem živimo.
 • Vsem, ki bi se nekoč radi vključili v nadaljnji program ali svoje že obstoječe delo obogatili z dodatnimi znanji, a si trenutno še ne zaupate dovolj in ne čutite, da je že pravi čas za nadaljnje korake udejstvovanja.

Program »ADVANCED CLASS« traja eno študijsko leto in ga zaključiš s krajšo raziskovalno nalogo na temo »Moje življenje – moje poti do Osvoboditve« ter s praktičnim delom (samouporaba). Pridobljeno znanje lahko uporabljaš za lastne potrebe ali kot obogatitev že obstoječega terapevtskega dela.

ACADEMIA VOCE DIVINA »MASTER CLASS«:

9 modulov – POGOJ JE OPRAVLJENA ACADEMIA »ADVANCED CLASS« 

Program »MASTER CLASS«je namenjen:

 • Tistim, ki svojo pot že temeljito raziskujejo, so se soočali in prebijali skozi različne izzive življenja, spoznali svojo notranjo moč, moč namere in lastne manifestacije, so svoje izkušnje pripravljeni zrelo ozavestiti in jih pretvoriti v predmet spodbude ter podpore iščočim.

Pridobljeno znanje je namenjeno za strokovno in profesionalno delo pod vodstvom mentorja do zaključka specializacije znotraj »družine« Voce divina d.o.o. in Zavod-a Glas!

 • Vsem, ki se zavedajo, da je pot naprej le pot navznoter.
 • Vsem, ki imajo po izzivih in lastnih soočenjih voljo in notranjo moč zaupanja, zavedanja realnega in nerealnega, predvsem pa spoštovanja ter v sebi že čutijo opolnomočen steber svetlobe, ki se skozi lastno samoobnavljanje lahko nadgradi v svetilnik, ki bo svetil v prihodnost v svojem siju lastnega poslanstva.
 • Vsem, ki se zavedajo, da je »pogoj« popolna predanost v brezpogojnost sprejemanja in odprtost, da se izrazi in izživi skozi namen posameznika.
 • Vsem tistim, ki so pripravljeni svoj Ego »osvoboditi«, ga z Ljubeznijo usmerjati in uporabljati v namene Višjega dobrega.
 • Zgolj tistim, ki v zmorejo v sočloveku videti globlje in so pripravljeni služiti nekomu, z namenom njegove osebne rasti, notranje osvoboditve in opolnomočenja.

Program »MASTER CLASS« traja eno študijsko leto in se zaključi z diplomo sestavljeno iz treh delov: 1. del »Moje Življenje – moje poti do Osvoboditve – NADGRADNJA«, 2. del »Moje Življenje – moja Osvoboditev«, 3. del PRAKTIČNO DELO s klientom

IZKUSTVENE DELAVNICE ZA PODPORO OSEBNEMU OSVOBAJANJU IN OPOLNOMOČENJU »DIVINA LIBERTA« – v sodelovanju z Zavodom Glas

8 stopenj

Program izkustvenih delavnic je zasnovan po stopnjah smiselnega, energijskega in razvojnega sosledja, kjer lahko sleherni posameznik, glede na svoj prilagojen čas, spoznava in osvobaja vzorce delovanja tako energijskega kot fizičnega ustroja, s katerim vstopa v delovanje lastnega življenja. 

Posamezna stopnja se zaključi z vodeno harmonizacijo terapevtskega značaja vibracijske medicine za podporo in nadaljnjo rast, ki znatno okrepi in razmagneti polje delovanja, kar človeku prečisti in okrepi EMP (elektromagnetno polje) ter mu omogoči boljšo pretočnost in notranjo stabilnost za vsakdanje življenje in znatno podpre individualne obravnave posameznika.

Program za podporo temelji na razlagi in vpogledu v delovanja energijskih in fizičnih sistemov, konkretnih primerih in vajah za samopomoč, sistemski podpori, ki posamezniku nudi celovito asistenco na poti spoznavanja in raziskovanja vsakdanjega življenja, predvsem pa mu nudijo podporo na poti do notranjega ravnovesja, zadovoljstva in motivacije za lastne odločitve in nadaljnje korake. 

Izkustvene delavnice so primerne za:

 • Vsakogar, ki se želi poglobljeno spoznati predvsem z znanji in zakonitostmi delovanja energijskega sistema (7 energijskih vrtincev in 7 vibracijskih polj) v povezavi s psihofizičnim ustrojem človeka ter skozi razumevanje slednjega podkrepiti pot osebnega razvoja in osebne vibracijske harmonizacije terapevtskega značaja.
 • Vsakogar, ki si želi kakorkoli omogočiti bolj konkreten vpogled v lastno delovanje in poskrbeti za lastno uravnoteženost, se pa ne izobražuje ali zanima za profesionalna znanja, a želi predvsem razumeti kako sam podpreti sebe in učinek svojih individualnih obravnav, ki vodijo do boljšega psihofizičnega počutja in osebne, duhovne rasti. 
 • Vse tiste, ki občasno potrebujete oporo in vodstvo, bodisi skupine podobno čutečih ali mentorja osebno ter si na ta način postopoma gradite pot znanja in samozaupanja, saj je to priložnost, ko lahko izmenjate mnenja, se energijsko napolnite in lažje premostite izzive, ki jih prinašajo obdobja med osebno harmonizacijo terapevtske narave in vašim napredkom.
 • Vse, ki ste v pripravi, poteku zdravljenja (kateregakoli pristopa) ali ste slednjega že opravili in želite pridobljeno vzdrževati, saj sleherno srečanje ne glede na to, kolikokrat ste ga že obiskali, prinaša nekaj novega, osvobaja, dviguje frekvenco in posledično krepi naš psihofizični ustroj.
 • Vsakogar, ki svoj čas in potek razvoja želi razpolagati avtonomno. 
 • Tiste, ki ste v stiski in nemoči osebne nesvobode in želite svoje delovanje spoznati celostno in pregledno, stopiti iz lastnih vzorcev delovanja in cone udobja. 
 • Vse, ki bi želeli spoznati kaj več o vibracijski medicini, o delovanju Holističnega ateljeja Voce divina, o diagnostiki in harmonizacijah terapevtskega značaja, ki jih izvajamo ter se spoznati tudi z avtorico, mentorico in kreatorko slednjega – Barbaro Vodnik.

1. stopnja – TEMELJI OPRIJEMLJIVEGA
2. stopnja – ČUSTVENA STRUKTURA ODNOSOV
3. stopnja – MISELNI VZORCI
4. stopnja – PORTAL UNIVERZALNE LJUBEZNI
5. stopnja – BESEDA GLASU
6. stopnja – SKRIVNOST NAMENA
7. stopnja – UNIVERZALNA RESNICA
8. stopnja – ZAOKROŽEN PRETOK

Posamezna stopnja traja 1 dan. Zaradi razmer, s katerimi se srečujemo zadnji dve leti, smo za vas pripravili tudi spletni program. O pričetku programa, vključujoč vse podrobnosti, boste obveščeni v svoj elektronski nabiralnik. Na e-novice se lahko prijavite tukaj.

Vsaka stopnja je posamezna in smiselno zaokrožena celota, ki jo lahko obiskujete vedno znova, kadar čutite, da na posameznem področju potrebujete večjo podporo. Zaželeno je, da se predhodna stopnja dobro ponotranji, kar vam omogoča lažje nadaljnjo delo in spremljanje lastnega opolnomočenja.

Izkupiček investicije v vaše opolnomočeno življenjsko potovanje se steka v Projekt »Imam GLAS«, ki pomaga vsem tistim, ki jih je življenje postavilo v preizkušnjo preživetja (otrokom in odraslim), zdravstvene ali osebne življenjske stiske, kar jim onemogoča, da bi živeli polno in kvalitetno ter krepili duha in tako transformirali pretok lastne energije.

CELOSTNA AKTIVACIJA IN PODPORA SISTEMA »CORONA DIVINA« – Spletni program za skupine

12 terminov (1x mesečno) + 13. termin GRATIS V ŽIVO

Razširjen celoletni program za samostojno delo, z jasnimi napotki in usmeritvami za vzdrževanje harmoničnosti in ravnovesja, porojevajoči se skozi naša spreminjajoča se obdobja letnih časov in luninih men ter naravnih zakonitosti znotraj le teh, naravnih prilagoditev vsakega posameznika itd, kar v svojem obstoju deluje na naše osebno doživljanje življenja in lastnega delovanja.

V skrbnem prepletu bogatih znanj strokovnjakov, boste skozi leto vodeni in »pocrkljani« tudi z vpogledi v sporočila in priporočila duhovnega sveta posameznega meseca. Vodeni boste skozi praznična obredja tako starodavnih poganskih prednikov kot tudi sodobnejših prazničnih obdobij. Opremljeni z nasveti za gibanje in prehrano, ki vodijo v opolnomočenje telesa in duha skozi posamezno obdobje. Vsak mesec boste prejeli vodeno meditacijo, izziv za osebno rast, namige in priporočila strokovnjakov ter še in še…

CELOLETNA ASISTENCA, vodenje, usmerjanje usklajenosti s tokovi Narave in Vesoljnih postavitev, nas postavlja v psihofizično ravnovesje, krepi naš imunski sistem, ustvarja notranje ravnovesje umirjenosti, harmonira stresna obdobja, stabilizira vsakodnevne odnose in skrbi za energijsko higieno poti razvoja in delovanja, širi obzorja, usklajuje z našo primarno usklajeno naravo in osvobaja.

Program je primeren za:

 • Tiste, ki imate stisko s časom, a vseeno potrebujete usmeritve na poti osvobajanja in osebne gradnje.
 • Vse, ki si želite okrepiti občutek »varnosti in pripadnosti«.
 • Vse tiste, ki si želite ali potrebujete nekaj drugačnega, nekaj »bogatejšega«, ki si želite vodenje, usmeritve in nasvete.
 • Vse, ki hrepenite po tem, da bi celostno in ustrezno prepletali potek lastnega življenja in delovanja z različnimi vidiki in vsebinami.
 • Zelo primerno je za vsakogar, ki si želi redne in kontinuirane podpore v posameznih mesecih ter potrebuje tudi ščepec »mističnega« za čutenje in aktivacijo čistilnega psihofizičnega sistema in sistema samozdravljenja.

CELOLETNI ABONMA – možnost zakupa v enkratnem znesku ali na obroke.

O pričetku programa, vključujoč vse podrobnosti, boste obveščeni v svoj elektronski nabiralnik. Na e-novice se lahko prijavite tukaj.

Število mest je OMEJENO.

KATERI PROGRAM JE PRIMEREN ZAME?

Z veseljem vam bomo svetovali, na voljo smo vam na našem elektronskem naslovu academia@vocedivina.si.
O pričetku posameznih programov boste obveščeni v svoj elektronski nabiralnik, na e-novice se lahko prijavite tukaj.

 

PROGRAMI HARMONIZACIJE IN OPOLNOMOČENJA V POSLOVNEM SVETU

S strokovnim znanjem vam nudimo različne programe, s katerimi vam želimo omogočiti izboljšanje kvalitetnega delovanja znotraj vašega podjetja ali delovnega okolja.

Vabljeni, da preberete več podrobnosti. V kolikor menite, da vam lahko pomagamo, se z veseljem dogovorimo za konzultacije, na podlagi katerih bomo pripravili individualni program, glede na potrebe in pričakovanja vaše poslovne poti.

Naj bo vaša pot harmonija uspeha in zadovoljstva, tako vas, vaših sodelavcev, kot nenazadnje vaših uporabnikov.

MALA IN VELIKA PODJETJA

Program je namenjen nadrejenim in zaposlenim ter predstavlja proces, v katerem vodja omogoča zaposlenim in sebi zdravo, energijsko pretočno in sinergično delovno okolje. Pri tem je nujno potrebno upoštevati, da proces poteka postopoma, je prilagojen slehernemu posamezniku in pri načrtovanju procesa je nujno prisluhniti željam ter pričakovanjem zaposlenih in vodje.

Ni zgolj zunanja formalna dinamika ali pretočnost fizičnega delovnega okolja tista, zaradi katerega bi zaposleni bili uspešni, ampak gre pri harmonizaciji in opolnomočenju predvsem za posameznika ter omogočanje osebne harmonizacije zaposlenim, kar v kombinaciji z energetsko pretočnostjo delovnega okolja, ustvari harmonično okolje v katerega se vedno znova radi vračajo in so kreativnejši pri svojem delu.

Gre torej za vzpostavljanje harmonične pretočnosti podjetja kot celote, kar posledično pomeni, da zaposleni ne ustvarjajo le v procesu pričakovanega, ampak z možnostjo izražanja lastnih potencialov, z medsebojnimi spodbudami (pohvala, nagrada, …) kot skupnost delujejo izven pričakovanega. Zato je pomembno počutje vsakega posameznika znotraj podjetja, saj le sinergija vseh sodelujočih znotraj danosti odraža kvalitete in uspeh podjetja znotraj poslovnega sveta.

Harmonizacija in opolnomočenje pri zaposlenih omogočata stabilnost in zdravo samopodobo, motivacijo, produktivnost in krepita pripadnost podjetju. Prav tako so zaposleni bolj ustvarjalni, kolegialni in bolj zadovoljni z delom, ki ga opravljajo. Zaposleni bo pridobil in nadgradil osebne kompetence, kot tudi znanja, s katerimi bo podjetju zagotavljal uspeh tudi v prihodnosti.

DELAVCI V ZDRAVSTVU in VARSTVENO DELOVNIH CENTRIH, DOMOVIH ZA OSTARELE ALI ZAVODIH

Posebno psihofizično obremenitev zadnja leta še posebej doživljajo delavci v zdravstvu in negi starejših ali onemoglih.

Njihovo delo je mnogokrat psihofizično preobremenjeno in jim ne dopušča osebnega prostora za lastno regeneracijo in harmonizacijo sistema skozi opolnomočenje. Opravljajo zelo odgovorna dela z najranljivejšimi skupinami ljudi. Mnogokrat nemočno opazujejo situacije na katere nimajo vpliva.

Premnogokrat so deležni nespoštovanja, opravljajo dolgotrajne delavnike, doživljajo nepričakovane situacije in obenem skušajo preživljati kvaliteten čas s svojimi najdražjimi, kar v osnovi kaže na nujnost njihovega lastnega notranjega ravnovesja, ohranjanja le tega in zmožnosti razvoja empatije do slehernega, ki ga v svojem okolju srečujejo.

To je le nekaj razlogov, zakaj so tovrstni programi skoraj nujni, za vzpostavitev in krepitev osebne harmonizacije zaposlenih in njihove medsebojne dinamike, saj na tako odgovornih in težavnih delovnih mestih, potrebujemo vitalne in zadovoljne ljudi, ki zmorejo svoje dobro počutje deliti med tiste, ki jih v svoji ranljivosti potrebujemo.

STROKOVNI DELAVCI V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

Tudi delavci v vzgoji in izobraževanju potrebujejo nenehno harmonizacije tako psihofizičnega ustroja kot dinamike znotraj delovnega okolja.

Vzgojitelji in učitelji so ne le podpora na poti odraščanja in izobraževanja, temveč tudi zgled soočanja, raziskovanja, osebnega odnosa do danega in nenazadnje – vzor vedenja. Predšolski in šolski sistemi temeljijo na intenzivnem delu, kjer sta vzgojitelj in učitelj izpostavljena stresnim in nepredvidenim situacijam, katere so tekom šolskega leta nemalokrat obremenjujoče, kar posledično slabi imunski sistem delavcev zaradi pregorelosti in izgorelosti. Tako oseba ne zmore vedno znova vzpostavljati osebnega miru in harmonizacije znotraj okolja kjer deluje.

Zelo pomembna je tudi povezanost med sodelavci, saj bi naj bil skupni interes vseh kvalitetna vzgoja in podpora mladim pri njihovem razvoju in ne okolje tekmovalnosti ter medsebojnega oddaljevanja.

Kot ravnatelj ali vodja lahko poskrbite za življenja polna dinamike in svoje delavce opremite s tehnikami za samopomoč, samozdravljenje in regeneracijo. Kolektivno lahko poskrbite za svežino dinamike vzgoje in izobraževanja, od katere boste vsi imeli rezultat harmonije in opolnomočenja, uspeh pa bo viden tako pri otrocih, mladih in starših.

Z učitelji, ki bodo v osebnem ravnovesju (harmonizaciji), se bodo posledično harmonizirali tudi učenci in tako bo njihovo vsakodnevno sobivanje lažje ter prijetnejše.

ZA DELAVCE V SVETU JAVNEGA DELOVANJA, V SVETU KULTURE in MEDIJEV (za profesionalne glasbenike, igralce, napovedovalce, medijske in druge javne osebnosti)

Glasbeniki, pevci, igralci idr živijo življenje neobičajnih urnikov in njihovo delo mnogokrat traja veliko dlje časa, kot se vidi na zunaj. Poleg izvajanja nastopov v službenem času je dobršni del njihovega časa potrebno nameniti vajam in dodatnemu stresu pri pridobivanju priložnosti na raznih avdicijah itd. Zaradi krajšega delovnega obdobja se morajo nenehno izobraževati in vlagati mnogo truda; ne le v vaje temveč tudi v psihofizično kondicijo, katera se ob obilici konkurence z leti znatno povečuje.

Nastajajo mnoge stiske, kot posledica tekmovalnosti ali dokazovanja lastnih zmožnosti, kar mnogokrat odraža kvaliteta, ki odseva utrujenost in izčrpanost posameznega izvajalca. Nastopajoči so pod stalnim stresom, saj nikoli ne nastopajo brez treme, ne glede na to ali so na odru v skupini ali sami. Trema postaja del vsakdana in se z nemočjo in notranjo neharmonijo zgolj veča in stopnjuje.

Podpora nadrejenih je tukaj mnogokrat temelj za nadaljnje delo in harmonija notranjega okolja pogoj za opolnomočenje slehernega delavca v tovrstni kulturni ustanovi.

Zelo podobno je doživljanje posameznikov izpostavljenega medijskega ali javnega sveta, ki je nemalokrat sila neizprosen. Notranje ravnovesje, harmonija in opolnomočenje so tako sinonim uspešnosti na področjih tovrstnih poslovnih in delovnih okolij.

KATERI PROGRAM USTREZA DINAMIKI VAŠE VIZIJE IN Vrednot PODJETJA?

Za več individualnih informacij, svetovanje in prijave na konzultacije, smo vam na voljo na našem elektronskem naslovu academia@vocedivina.si.

MENTORJI IN PREDAVATELJI

»Rad poslušam. Zelo veliko sem se naučil, ko sem pazljivo poslušal. Večina ljudi nikoli ne posluša.« E.Hemingway

BARBARA VODNIK

Ustanoviteljica Holističnega ateljeja Voce divina, Akademije Voce divina in Zavoda Glas, mezzo sopranistka in glasbena pedagoginja s specialnimi glasbeno-tehničnimi in glasbeno-terapevtskimi znanji

Barbara v Akademiji poučuje področja vibracijske medicine in zvočne kirurgije, izvaja individualne konzultacije ter praktično delo za bodoče terapevte. Je večna raziskovalka glasbe in vpliva le-te na človekov psihofizični razvoj in energijski sistem.

Glas je vibracija, zato se Barbara že več let poglobljeno ukvarja z zvočno vibratorno diagnostiko, ki človeka podpre na poti osvobajanja in krepitve lastnega vibratornega sistema telesa in duha.

S prirojenim občutkom za prepoznavanje vibracij telesa, glasbil in notranjega Glasu vodi posameznika do osebnega opolnomočenja.

MATEJ ŠKUFCA

Vrhunski strokovnjak za delo po metodi postavitve družine

Matej je ustanovil 1. Inštitut za fenomenološke terapije in s svojim delom postavil temelje postavitve družine v Sloveniji. Na tem področju je profesionalno prisoten že več kot 18 let.

Postavitev družine postala sinonim uspešne metode, ki je v veliko pomoč vsem, ki jim je pomembno, da v družinskih odnosih prevladujejo občutki odgovornosti, zaupanja, harmonije in sreče.

Udeležence seminarjev pripelje do povsem novih spoznanj in pogledov na konfliktna dogajanja v njihovih družinah. Vodi jih na pot, kjer sami prevzamejo odgovornost za svoja življenja in srečo. Vrata ima vedno odprta za vse, ki so pripravljeni delati na sebi.

VIDA ŽABOT COPPO

Filozofinja in klinična psihologinja, predavateljica, terapevtka in publicistka

V Italiji je študirala filozofijo in vzgojne vede, nato psihologijo. V začetku devetdesetih let je Vida Žabot v Sloveniji veljala za eno najmočnejših medijskih ikon, postala je Slovenka leta.

Danes veliko predava, kot klinična psihologinja se posveča ljudem, ki želijo ustvariti v lastni vsakdanjosti višjo kakovost življenja in najboljšo možno različico svoje Biti.

»Nikoli me nihče ni mogel upogniti in mi hoditi po glavi, če ni bilo v skladu s tem, v kar sem verjela in mi je bilo sveto. Vse to, kar se rodi v nas, nekaj sporoča. Vsaka tesnoba, vsaka bolečina lahko rodi en biser.«

TINA PIPAN

Djotiš in vastu svetovalka, predavateljica, mentorica

Tino je že od nekdaj pritegnila narava in njeni ritmi. Leta 2005 se je odločila za študij djotiša, vedske astrologije, ki je pravzaprav znanje o naravnih ritmih.

Štiri leta se je učila in izobraževala o tem izjemnem starem znanju na Hrvaškem in v Sloveniji v okviru Duhovne akademije Adriana P. Kezeleta. Po zaključku študija djotiša se je izobrazila še za vastu strokovnjaka in svetovalca.

Z vsemi znanji in življenjskimi izkušnjami redno pomaga v obliki djotiš in vastu svetovanj in predavanj ljudem že od leta 2007. Več tisoč natalnih kart, več sto tlorisov in vastu analiz ter malo morje zgodb in izkušenj.

HELENA DE NOBREGA

Mentorica znanj kitajske metafizike

Helena svoja znanja vsako leto izpopolnjuje na svetovno priznani Master Academy of Chinese Metaphysics ustanovitelja Joeya Yapa. Starodavne vede in sile vesolja so jo privlačile že v zgodnjem otroštvu.

Vedno sta jo navduševala misel in prepričanje, da usoda ni nespremenljiva, temveč da si jo ljudje krojimo sami in da nam v življenju stvari tečejo bolj gladko, če upoštevamo naravne univerzalne zakone.

Strast nad tujimi kulturami in svetovnimi popotovanji jo je zanesla tudi v azijske dežele, zibelko znanja kitajske metafizike. V malezijskem Kuala Lumpurju je odkrila celosten in sistematično urejen študij področij, o katerih je sanjala že kot otrok.

p. KAREL GRŽAN

Slovenski rimokatoliški duhovnik, pisatelj, publicist, scenarist
Karel je po končani Srednji gradbeni tehniški šoli vstopil v red bratov kapucinov. Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani in bil leta 1985 posvečen v duhovnika. Dve leti za tem je opravil magistrski študij.
Leta 2003 je bil na Filozofski fakulteti v Ljubljani promoviran v doktorja znanosti s področja literarnih ved. Poleg opravljanja svojega poklica in pisanja se je ukvarjal tudi s problematiko zasvojenosti. Leta 1997 je na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za dekleta, prvo in edino tovrstno dekliško skupnost v Sloveniji.
Zanimajo ga različna področja, med drugim tudi zgodovina. Poleg pisanja o problemskih tematikah in stiskah sodobnega človeka piše knjige za otroke, mladino in odrasle, romane, kratko prozo, ljudske igre, televizijske scenarije.

KARMEN KUKOVIČ

Diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, mentorica in svetovalka na področju vzgoje in izobraževanja, predavateljica, pisateljica

Karmen je ustvarjalka didaktičnih in interaktivnih iger za otroke in odrasle ter pisateljica poučnih zgodb za otroke in duhovne poezije za odrasle na poti osebnega razvoja, velika ljubiteljica narave in harmoničnega življenja, prostovoljka. Predavateljica in diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok s sedemnajst letnimi delovnimi izkušnjami z otroki v predšolski vzgoji.

V svojih literarnih delih, predavanjih in pogovornih skupinah prepleta svoje znanje in izkušnje iz stroke z bogatimi izkušnjami pridobljenimi na poti svoje osebne rasti in z navdihom iz narave.

V prostem času zelo rada sodeluje tudi v različnih humanitarnih akcijah in projektih ter z različnimi društvi po Sloveniji. Rada ima nove izzive in se nenehno izpopolnjuje na mnogih področjih.

SAMO IVAČIČ

Akademski glasbenik, strokovni vodja glasbenih delavnic in programov, mentor in predavatelj v Academii Voce divina, namestnik direktorja Voce divina in vodja strokovnega sveta Zavoda Glas

Samo je vsestranski glasbenik, ki je diplomiral na oddelku za glasbeno pedagogiko Pedagoške fakultete v Mariboru in v pevskem razredu prof. Irene Baar na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kot predavatelj je sodeloval na vokalnih seminarjih in simpozijih ter bil član raznih strokovnih komisij. Je soavtor učbenika za glasbo za gimnazijski program Glasba 1. Danes se intenzivno posveča sodobnemu jazzovskemu vokalu in sodeluje v različnih projektih.

Kot pevski pedagog je zaposlen na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, deluje pa tudi kot pianist, dirigent, skladatelj, aranžer, organizator in predavatelj. Njegove skladbe in priredbe se redno pojavljajo na programih domačih in tujih zborov ter vokalnih skupin. Z vokalnim jazz kvartetom Vox Arsana je leta 2015 posnel studijski album »Turn It Up« v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija.

dr. R. MANIVANNAN B. A. M. S.

Vrhunski zdravnik ajurvede, izhaja iz družine klasičnih zdravnikov

»Učimo, kako živeti zdravo. Ko se pojavi bolezen, ne zdravimo samo simptomov, ampak poiščemo vzrok bolezni in ga pozdravimo. Če ajurvedsko medicino izvajaš prav, je veliko manj stranskih učinkov. Če namreč zboliš, to pomeni, da so se v tvojem telesu nabrali toksini. Nikoli ne zboliš čez noč.«

Ajurveda je veda o življenju, preventivi in dolgoživosti, saj je najstarejši in najbolj celovit zdravstveni sistem, ki je danes na voljo na svetu. Je sistem tradicionalne medicine, ki se izvaja tudi v drugih delih sveta kot oblika komplementarne in alternativne medicine.

Pokriva vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje. To pomeni, da človeka obravnava celostno, ga uči, kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo.

ANDREJA ŠTUNF

Univ. dipl. teologinja, geštalt pedagoginja, družinski mediator, manualni terapevt PE Maribor, zunanja sodelavka Zavoda Glas

Andreja je univerzitetna diplomirana teologinja, Geštalt pedagoginja in mednarodno izobražena družinska mediatorka, ki je magisterij opravljala na mednarodnem inštitutu za zakon in družino v Gamingu.

Njena področja delovanja vseskozi prepletajo bogata znanja, ki so jo vodila tudi na področja alternativnega pristopa k človeku samemu. Je strokovno usposobljena refleksoterapevtka in mentorica meditativnih plesov.

Najbolj od vsega jo privlači človek v odnosih, ki je vsak zase velika skrivnost in uganka sebi in drugim. Zato rada prisluhne življenjskim zgodbam posameznikov, ki jih je življenje zaznamovalo na različne načine in rada skupaj z drugimi odkriva bistvo in smisel človeškega življenja.

KAKO SE LAHKO PRIKLJUČIM AKADEMIJI VOCE DIVINA?

Za več individualnih informacij o prijavah in programih smo vam na voljo na našem elektronskem naslovu academia@vocedivina.si.
S prijavo na novice vas bo v elektronskem nabiralniku čakalo obvestilo takoj, ko pričnemo s posameznimi programi.